Επιστρέφουν Έλληνες από το εξωτερικό – Έρχονται τρεις πτήσεις από Λονδίνο σήμερα

Επιστρέφουν Έλληνες από το εξωτερικό – Έρχονται τρεις πτήσεις από Λονδίνο σήμερα

Τρεις πτήσεις με συνολικά 400 Έλληνες από Λονδίνο καταφθάνουν σήμερα στο  Ελευθέριος Βενιζέλος μετά τις προσπάθειες που κάνει η ελληνική πρεσβεία για επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, όσοι εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό θα μείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα κατ’ οίκον. Και θα εφαρμοστεί ο αυστηρός έλεγχος για την τήρηση του περιορισμού τους στο σπίτι. 

Επιπλέον, κλιμάκιο του ΕΟΔΥΥ κάνει θερμομέτρηση σε όλους τους επιβάτες και τους παίρνει δείγμα ώστε να ελεγχθούν για κορονοϊό.

Πτήσεις από Ισπανία

Παράλληλα, έγινε γνωστό από την Aegean, πως θα γίνουν ειδικές πτήσεις και από την Ισπανία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων που βρίσκονται κυρίως στην Μαδρίτη και την Βαρκελώνη. Υπάρχουν εκεί πολλοί φοιτητές που ταξίδεψαν με το πρόγραμμα Erasmus, καθώς και τουρίστες που έχουν εγκλωβιστεί λόγω των έκτακτων μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. Έχουν προγραμματιστεί τρεις ειδικές πτήσεις, οι οποίος θα είναι οι εξής:

Α3-4701 από Μαδρίτη προς Αθήνα το Σάββατο 21 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.

Α3-4703 από Μαδρίτη προς Αθήνα την Κυριακή 22 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.

Α3-4713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα επίσης την Κυριακή, με ώρα αναχώρησης 16:50 ώρα Ισπανίας.

Η ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη μάλιστα, απευθύνει έκκληση προς τους ενδιαφερόμενους, κυρίως σε όσους διαμένουν μακριά από Μαδρίτη και Βαρκελώνη, να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις πόλεις αυτές.

Πτήση από Πολωνία

Χθες, η πρεσβεία της Ελλάδος στη Βαρσοβία ανακοίνωσε ότι η Aegean έχει προγραμματίσει για το Σάββατο έκτακτη ειδική πτήση για την επιστροφή Ελλήνων που βρίσκονται στην Πολωνία. Το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας θα είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί (τοπική) όπου θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήρια επιστροφής τους στην Ελλάδα. Οσοι θέλουν να επιστρέψουν στην χώρα, θα πρέπει να δώσουν τα στοιχεία τους ως σήμερα στη 1 το μεσημέρι (τοπική).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter