Επιστρέφουν οι εκδρομείς – Μεγάλες ουρές στα διόδια

Επιστρέφουν οι εκδρομείς – Μεγάλες ουρές στα διόδια

Κλιμακώνεται το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Αποκριάς, με μεγάλα προβλήματα να συναντώνται στις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου. 

Συγκεκριμένα, στην Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου στα διόδια του Ισθμού τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές 100 μέτρων, ενώ πιο έντονο είναι το πρόβλημα στις Αφίδνες όπου οι ουρές των αυτοκινήτων ξεπερνούν τα 300 μέτρα.

Τα οχήματα κινούνται με μικρές ταχύτητες στα διόδια Καλαμακίου στην Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Μαλακάσας στην Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας ενώ αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στις λεωφόρους Μαρκοπούλου, Μαραθώνος και στην παραλιακή. 

Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη

Με δυσκολία επιστρέφουν και οι Θεσσαλονικείς εκδρομείς του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας στη συμπρωτεύουσα.

Μεγάλος είναι ο όγκος των οχημάτων που κινούνται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών. Σε ορισμένα σημεία η ταχύτητα των οχημάτων μειώνεται. Αρκετή κίνηση παρατηρείται στην είσοδο της πόλης από το Δερβένι.

Ουρά ενός χιλιομέτρου σχηματίζουν τα οχήματα των εκδρομέων στα διόδια των Μαλγάρων. Ανά διαστήματα οι υπεύθυνοι των διοδίων σηκώνουν τις μπάρες και τα αυτοκίνητα διέρχονται δωρεάν με σκοπό την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Η Τροχαία είναι σε επιφυλακή για τυχόν προβλήματα και για διευκόλυνση της μετακίνησης των οδηγών.

Υπενθυμίζεται, ότι για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας δεν επιτρέπεται, μέχρι τις 21:00, στο ρεύμα εισόδου, η κυκλοφορία φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στα εξής σημεία:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).

(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι κόμβο τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960)

(γ) Στην εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).

(ε) Στην εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.

(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).

(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).

(η) Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter