ΕΟΔΥ: Ανακοινώσεις εντός της ημέρας με συστάσεις για τη χρήση μάσκας

ΕΟΔΥ: Ανακοινώσεις εντός της ημέρας με συστάσεις για τη χρήση μάσκας

Το «κοκτέιλ» ιώσεων, γρίπης και κορονοϊού των τελευταίων εβδομάδων έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ειδικούς, εν μέσω της εορταστικής περιόδου. Εντός των επομένων ωρών θα υπάρξουν μάλιστα και οι σχετικές ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ.

Μαζί με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, ο Οργανισμός θα ανακοινώσει και συστάσεις για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και νοσοκομεία.

Οι ανακοινώσεις προαναγγέλθηκαν από τον Δημήτρη Παρασκευή, αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, στην ΕΡΤ. «Εκεί δηλαδή που έχουμε ευάλωτο πληθυσμό», όπως σημείωσε.

Ο ΕΟΔΥ πιθανόν να προχωρήσει σε συστάσεις για τη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα νοσοκομεία αλλά και τα γηροκομεία. Θα συστήσει στους πολίτες να φορούν μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία και στα γηροκομεία.

Διαβάστε επίσης: Οι μάσκες… επιστρέφουν: Σύσταση για νοσοκομεία, Μέσα Μεταφοράς και κλειστούς χώρους

«Ασφυκτιά» το ΕΣΥ

Ξεπερνούν τις 8 ώρες οι χρόνοι αναμονής στα νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ καθώς μια έξαρση ιώσεων και η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού οδηγούν περισσότερους πολίτες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο είχε ήδη μεγάλα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού, παρά τις υποσχέσεις για προσλήψεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι αρμόδιοι για την παρακολούθηση της δημόσιας υγείας απαντούν με… συστάσεις μόνο για τη χρήση της μάσκας. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε την Πέμπτη με αντικείμενο τα πρωτόκολλα για την προστασία κατά του κορωνοϊού και αν και συζητήθηκε πρόταση για επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός πολιτών, αποφασίστηκε τελικά να ανακοινωθούν μόνο συστάσεις για χρήση μάσκας.

Οι επιστήμονες τονίζουν την αναγκαιότητα να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, τόσο κατά του κορωνοϊού όσο και κατά της γρίπης καθώς είναι πολύ μικρό το ποσοστό των εμβολιασμένων φέτος.

Η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα νοσοκομεία φαίνεται να υπήρξε μεγάλο λάθος και η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έκανε λόγο για άκρως επικίνδυνη απόφαση και τόνισε ότι τόσο η χρήση μάσκας όσο και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας επιβάλλεται να τηρούνται καθώς υπάρχει κίνδυνος έκθεσης σε ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού.

Διαβάστε επίσης: «Κοκτέιλ» ιώσεων, γρίπης, κορονοϊού και διαλυμένου ΕΣΥ προκαλεί ασφυξία στα νοσοκομεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter