Επιστροφή στα μνημόνια και «χέρι» στο «μαξιλάρι» ονειρεύεται ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

Επιστροφή στα μνημόνια και «χέρι» στο «μαξιλάρι» ονειρεύεται ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

Την πιστοληπτική γραμμή στήριξης (παλιά εμμονή τόσο του Κυριάκου_x000D_
Μητσοτάκη όσο και του Γιάννη Στουρνάρα) _x000D_
ανακάλυψε και πάλι ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου_x000D_
θέτοντας ως άμεσο κυβερνητικό στόχο της ΝΔ –ουσιαστικά την επαναφορά των_x000D_
μνημονίων. 

Παράλληλα ομολόγησε πως στόχος της ΝΔ είναι να «βάλει χέρι» στο περίφημο «μαξιλάρι» για να στηρίξει τις συστημικές τράπεζες καθώς μίλησε ευθέως για το τι θα κάνει ο Μητσοτάκης την «επόμενη ημέρα»

Σε πρωϊνή του συνέντευξη στον Real FM ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπάμπης Παπαδημητρίου «κατακεραύνωσε» τόσο τον πρωθυπουργό όσο και την Κομισιόν (ουσιαστικά τον επίτροπο Οικονομίας Μοσκοβισί και τον Γιουνκερ) λέγοντας, «εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να απαλλαγούν πιο γρήγορα οι τράπεζες από αυτό το βάρος, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο Πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι, 37 δις. ευρώ τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήματα, έχουν κλειδωθεί σε ένα συρτάρι και πληρώνουμε τόκους για αυτό. Μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που φώναζα ότι είναι λανθασμένη αυτή η επιλογή. Αυτό, όμως, θα αλλάξει. Ο Μητσοτάκης, εφόσον ο λαός του δώσει την εντολή, θα φύγει από αυτή τη λύση και θα πάει σε κάτι πολύ απλό, σαν και αυτό που έκαναν τα υπόλοιπα κράτη που βγήκαν από μνημόνια, θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε τα χρήματα που μοιράζει ο Ντράγκι και που ευτυχώς αυτό θα συνεχιστεί. Αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε το 2015 για αυτό η ελληνική οικονομία παρέμεινε κλειδωμένη την ώρα που οι άλλες πήγαιναν καλά. Γιατί να πάει καλά η Πορτογαλία, τι παραπάνω έχουν από μας»;

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης για τις δηλώσεις Παπαδημητρίου για νέο μνημόνιο

Δείτε επίσης: «Πυρά» Πολάκη κατά Παπαδημητρίου και ΝΔ: «Πόσο πιο καθαρά να το πουν;»

Δείτε επίσης: Ν. Παππάς για Μπάμπη Παπαδημητρίου: Η ΝΔ ζητά πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή, επιστροφή σε απροκάλυπτα μνημόνια

Δείτε επίσης: «Μισοάδειασμα» του Μπάμπη Παπαδημητρίου από τη Σοφία Ζαχαράκη

Δείτε επίσης: Ο Σταϊκούρας «αδειάζει» Παπαδημητρίου αλλά ομολογεί ότι θα βάλουν χέρι στο μαξιλάρι

Η πρόταση Παπαδημητρίου φαίνεται να κουμπώνει απολύτως με τη δομή της πρότασης Στουρνάρα για τα ειδικά σχήματα που θα πάρουν πάνω τους τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών , αλλά προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση το γεγονός –σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της αγοράς ομολόγων- η πρόταση για χρησιμοποίηση των αποθεματικών του μαξιλαριού ,όταν αυτά αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της αποκλιμάκωσης των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων με ταχύτητες μεγαλύτερες των αντίστοιχων ιταλικών σε επίπεδο κοντά στο 2% .Η δημόσια υποστήριξη -και μάλιστα σχεδόν στο όνομα του Κ.Μητσοτάκη -της προαναφερθείσας άποψης μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο τα επιτόκια μιας και ουσιαστικά ζητείται η επαναφορά της χώρας σε καθεστώς Μνημονίου . νέο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων , περιλαμβάνοντας την Ελλάδα αυτή την φορά, ούσα εκτός προγραμμάτων και μνημονίων.

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του ότι η πιστοληπτική γραμμή θα «βάλει» την Ελλάδα, εντός του προγράμματος της νέας ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο Μπ. Παπαδημητρίου αγνοεί ότι η Ελλάδα –σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Ντράγκι- περιλαμβάνεται από τον προσεχή Οκτώβριο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα !!!!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter