Επιστροφή στο 2010

Επιστροφή στο 2010

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης να πανηγυρίζουν μετά την επίσκεψη του Ευρωπαίου επίτροπου για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι και τη δήλωσή του σχετικά με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, όμως η πραγματικότητα δεν είναι για πανηγυρισμούς. 

Ο επίτροπος ακολούθησε την ευρωπαϊκή πεπατημένη. Ο,τι λένε τα κιτάπια. Οτιδήποτε ξεφεύγει από αυτά μετατίθεται στο απροσδιόριστο μέλλον. Έτσι λοιπόν ο Τζεντιλόνι δεν προσδιόρισε τον χρόνο της απόφασης για αλλαγή του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων ή της χρήσης των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, κάτι που επιθυμούσε διακαώς να ακούσει η πλατεία Συντάγματος. 

Επίσης έχει αποφασιστεί και δεν φαίνεται να αλλάζει σε καμία περίπτωση η χρήση των ANFAs και SMPs. Αυτή θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δηλαδή δεν θα μπορούν να δοθούν για τις φοροελαφρύνσεις που έχει υποσχεθεί ο Μητσοτάκης. Ο Σταϊκούρας δήλωσε ότι η Ελλάδα διεκδικεί περισσότερο δημοσιονομικό χώρο και ότι στο υπουργείο Οικονομικών δουλεύουν για να πείσουν θεσμούς και εταίρους. Μόνο που με τις λογικές του παρελθόντος που συνεχίζουν να έχουν στην κυβέρνηση δεν θα τους πείσουν ποτέ. Δεχόμενοι χωρίς αντίλογο όποιες πολιτικές τούς επιβάλλουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ξαναγυρίζουμε στο «ευτυχές» έτος 2010. 

Και από τον Μάιο θα αρχίσουν οι εκατοντάδες πλειστηριασμοί, η φτώχεια θα φτάσει να χτυπήσει και πάλι την πόρτα της μεσαίας τάξης, η κατάσταση στην αγορά που ήδη στενάζει θα επιδεινωθεί περαιτέρω, τα λουκέτα θα αυξάνονται. Ας γίνει πλέον συνείδηση όλων. Αυτή η κυβέρνηση θα φύγει μόνο αν τα κόμματα αρχίσουν να κάνουν αντιπολίτευση πάνω στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Αν όχι, ο καθένας θα προσπαθήσει να σωθεί από μόνος του. Και αυτό δεν είναι το καλύτερο για τη δημοκρατία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter