Επιστροφή Κουρουμπλή στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποδείξεις της εγκληματικής πολιτικής Μητσοτάκη για την πανδημία

Επιστροφή Κουρουμπλή στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποδείξεις της εγκληματικής πολιτικής Μητσοτάκη για την πανδημία

Στην Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανεντάσσεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είχε διαγραφεί από τον Αλέξη Τσίπρα τον Δεκέμβριο του 2021 επειδή είχε κατηγορήσει την κυβερνητική πλειοψηφία για «δολοφονία» όσων «πέθαναν άδικα» από Covid-19. 

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποιεί την επιστροφή του πρώην υπουργού στο δυναμικό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ περίπου 10 μήνες μετά τη διαγραφή του, η οποία αποφασίστηκε εξαιτίας της απροθυμίας του να ανακαλέσει τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει από το βήμα της Βουλής κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Ο πρώην υπουργός όλο αυτό το διάστημα ακολουθούσε την κομματική γραμμή και έδινε το «παρών» σε κομματικές διαδικασίες.

Η επιστροφή του κ. Κουρουμπλή μόνο σε νεκρό χρόνο δεν συντελείται, αφού την προηγούμενη εβδομάδα την επικαιρότητα απασχόλησε η νέα μελέτη Λύτρα που αποδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο φύλλο του Documento αναδείχθηκαν οι ευθύνες τόσο της Δικαιοσύνης όσο και του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νίκου Στεφανάτου, παρουσίασε μία ωραιοποιημένη εικόνα παρά τα αμείλικτα ευρήματα της κοινής του μελέτης με τον Θ. Λύτρα.

«Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι»

Αναλυτικά όσα είχαν ειπωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και οδήγησαν στη διαγραφή του Π. Κουρουμπλή:

Κουρουμπλής: Επιλεκτική επιλογή προσβλητική για τον ελληνικό λαό. Περιμένουμε λοιπόν να έρθει ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη. Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βουλευτές ΝΔ: Ντροπή! Ντροπή!

Κουρουμπλής: Αυτό είναι ντροπή σε εσάς. Έχετε θράσος να μιλάτε. Τουλάχιστον σιωπάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αβδελάς (προεδρεύων): Παρακαλώ ανακαλέστε…

Κουρουμπλής: Δεν ανακαλώ τίποτα…

Μαρκόπουλος: Είσαι προβοκάτορας. Είναι δυνατόν να μας λέει δολοφόνους;

Κουρουμπλής: Είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται και τουλάχιστον αναγνωρίστε το λάθος. Πέθαναν άνθρωποι το κατανοείτε αυτό το πράγμα; Πέθαναν άνθρωποι άδικα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter