Επιστροφή στα «μυθεύματα» για τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις του Guardian

Επιστροφή στα «μυθεύματα» για τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις του Guardian

Με τα περιθώρια να στενεύουν και τις διεθνείς έρευνες να αποκαλύπτουν το ένα μετά το άλλο τα κομμάτια των πολλαπλών σκανδάλων παρακολούθησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση, κουνώντας το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «διαστρεβλώνει» το άρθρο του Guardian, την ώρα που οι αποκαλύψεις του Documento έχουν από καιρό εκθέσει τις σκοτεινές δραστηριότητες Ισραηλινών και άλλων με τις πλάτες του Μεγάρου Μαξίμου.

Την ώρα που η Ευρώπη και η Ελλάδα συνταράσσεται από τις αποκαλύψεις του Guardian για τη δράση της «Team Jorge», της ομάδας Ισραηλινών συμβούλων που έχει εμπλακεί σε χειραγώγηση περισσότερων από 30 εκλογικές αναμετρήσεις, αντί η κυβέρνηση να προκαλέσει παρέμβαση της Δικαιοσύνης, έρχεται η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση που ζητά παρέμβαση εισαγγελέα.

Το δημοσίευμα κάνει ξεκάθαρα λόγο για παρουσία συνεργατών της εν λόγω ομάδας και στην Ελλάδα, βάσει των όσων δήλωσε ο «εγκέφαλος» της ομάδας, χρησιμοποιώντας μεθόδους hacking, σαμποτάζ και επιτηδευμένης διασποράς ψευδών ειδήσεων στα social media.

Η ομάδα έχει επικεφαλής τον Ταλ Χάναν, πρώην αξιωματούχο των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος πλέον δραστηριοποιείται με το ψευδώνυμο «Jorge» και φέρεται να λειτουργεί στο παρασκήνιο, ελέγχοντας τις εκλογικές διαδικασίες σε διάφορες χώρες για περισσότερες από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τον Guardian.

«Διαθέτουμε μία ομάδα στην Ελλάδα και μία στα Εμιράτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες μας. Συνολικά έχουμε ολοκληρώσει 33 καμπάνιες σε προεδρικό επίπεδο, 27 εξ αυτών απόλυτα επιτυχημένες». Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχει εμπλακεί σε δύο μεγάλα πρότζεκτ στις ΗΠΑ, δίχως να επιβεβαιώσει ότι έχει ανακατευτεί άμεσα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την απέλπιδα προσπάθεια διαχείρισης της επερχόμενης ήττας του, φτάνοντας στο σημείο να διαστρεβλώσει άρθρο του Guardian για να φτιάξει μυθεύματα που διαψεύδονται από άλλο σημερινό άρθρο του ίδιου του Guardian για το ίδιο θέμα!» υποστηρίζει το Μοσχάτο στην ανακοίνωσή του, διαστρεβλώνοντας για λογαριασμό του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη την πραγματικότητα.

«Όχι μόνο δεν γίνεται πουθενά σύνδεση με προσπάθεια εκλογικής χειραγώγησης για λογαριασμό της κυβέρνησης στο άρθρο που διαστρεβλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα ο ίδιος ο Guardian μιλάει για εταιρείες που αξιοποιούν διαδικτυακά εργαλεία και στρατηγικές για εμπορικές διαφορές!» υποστηρίζει ακόμα η Νέα Δημοκρατία, παρότι το δημοσίευμα έχει προκαλέσει σοκ μέχρι και στην ευρωβουλή για τα εργαλεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης που χρησιμοποιούνται.

«Το κυβερνητικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ρίχνει βαριά τη σκιά του στη δημόσια ζωή», επισημαίνει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις αποκαλύψεις του Guardian.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι γίνεται πλέον άμεση η ανάγκη για παρέμβαση της δικαιοσύνης, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν σκοτεινές παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία του 2023. «Καμιά σκοτεινή παρέμβαση δεν μπορεί να ακυρώσει την θέληση των Ελλήνων πολιτών για Δικαιοσύνη και την πολιτική αλλαγή που έρχεται», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται ούτε από τα fake news ούτε από την προπαγάνδα της Κουμουνδούρου! Ξέρουν πολύ καλά και το ποιον και το γιατί τον ψηφίζουν ή τον αποδοκιμάζουν και θα δώσουν την ηχηρή απάντησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες!» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της, που μάλλον ποντάρει στις ελάχιστες και επιλεκτικές αναφορές των αποκαλύψεων του Guardian από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση η ανάγκη εισαγγελικής παρέμβασης μετά τις αποκαλύψεις του Guardian

ΜέΡΑ25 για αποκάλυψη Guardian: «Δεν αρκούν στη Μητσοτάκης Α.Ε. οι υποκλοπές και τα παράνομα λογισμικά;»

Αποκάλυψη Guardian: Χειραγώγηση εκλογών σε δεκάδες χώρες από Ισραηλινούς με χακάρισμα και διασπορά fake news – Παρουσία και στην Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter