Επιστροφή στο παρελθόν

Επιστροφή στο παρελθόν

Νέες αλχημείες ετοιμάζουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας και ονειρεύονται σιγά σιγά την επιστροφή στο παρελθόν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «εγκέφαλοι» του συνεταιρισμού σκοπεύουν από τη σεζόν 2023-24 να καταργήσουν και πάλι τα πλέι οφ, τα οποία έτσι κι αλλιώς έχουν αποτύχει πλήρως, και να επιστρέψουν σε πρωτάθλημα 16 ομάδων με προοπτική σε μελλοντικές σεζόν να ξαναγίνουν 18.

Οπως ακριβώς πριν από μια πενταετία.

Ο,τι θέλουν και όπως θέλουν το κάνουν, απαξιώνοντας πρώτοι το προϊόν τους.

Και δεν εννοούν να καταλάβουν ότι όσο λιγότερες ομάδες στη λίγκα τόσο καλύτερα θα είναι για όλους, κυρίως όμως για τις ίδιες τις ΠΑΕ.

Παραδείγματος χάρη, ένα πρωτάθλημα δέκα ομάδων σε τέσσερις γύρους, δηλαδή με 36 αγωνιστικές, το οποίο θα είναι γεμάτο ντέρμπι, στο οποίο οι Big 5 θα αναμετριούνται τέσσερις φορές και θα είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν από δύο φορές π.χ. σε Τρίπολη, Γιάννενα, Ηράκλειο, Βόλο ή να δοκιμάζονται σε έδρες όπως του Ιωνικού ή του Ατρόμητου πόσο πιο ανταγωνιστικό θα είναι; Πόσο θα μεγαλώσουν το ενδιαφέρον και το σασπένς; Πόσο πιο πολύ θα ανέβει η τιμή του προϊόντος; Πόσοι χορηγοί θα μαζευτούν και πόσο υψηλό θα είναι το τίμημα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα; Ολα αυτά βέβαια τα γνωρίζουν πολύ καλά οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, όμως στο μυαλό τους δεν υπάρχουν μακρόπνοα σχέδια.

Θέλουν τα όποια κέρδη εδώ και τώρα, θέλουν δικά τους τα πάντα, θέλουν να κάνουν επίδειξη ισχύος ο ένας στον άλλο. Θέλουν ένα πρωτάθλημα γεμάτο δορυφόρους, στρατόπεδα, επιρροές στη διαιτησία και «νίκες» στα κέντρα των αποφάσεων.

Αλλά αυτό σίγουρα δεν λέγεται ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ούτε πρόοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter