Επιστροφή στον Μεσαίωνα: Διευθύντρια σε σχολείο της Θεσσαλονίκης απαγόρευσε τις φούστες και τα σορτς

Επιστροφή στον Μεσαίωνα: Διευθύντρια σε σχολείο της Θεσσαλονίκης απαγόρευσε τις φούστες και τα σορτς

Σε μία αδιανόητη καταγγελία προχωρά ο Σύλλογος Γονέων του 15ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, μετά την αδιανόητη απόφαση της διευθύντριας να απαγορεύσει με το έτσι θέλω στις μαθήτριες του σχολείου να φοράνε φούστες και κοντά παντελόνια, επικαλούμενη τάχα την ευπρέπεια, την αισθητική και τους εσωτερικούς κανονισμούς του σχολείου της.

Το αναχρονιστικό αυτό μέτρο που  παραπέμπει σε εποχές σκοταδισμού και πουριτανισμού καταγγέλλουν γονείς μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου.

Σύμφωνα με το alterthess.gr, η διευθύντρια για να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη απόφαση, που παραβιάζει την ελευθερία έκφρασης των μαθητριών της, επικαλείται τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, ο οποίος επικυρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Ωστόσο, ο κανονισμός δεν αναφέρει τίποτα για κοντά παντελόνια και φούστες:

Οι γονείς έχουν εκδηλώσει την έντονη διαφωνία τους με τις συγκεκριμένες πρακτικές, τόσο στον Σύλλογο Γονέων, όσο και στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου. Το συγκεκριμένο αναχρονιστικό μέτρο επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και στα αγόρια μαθητές του σχολείου.

Όπως αναφέρει γονέας σε επιστολή προς την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, «στην εποχή που ο σεξισμός αγριεύει όπως όμως και οι αντιδράσεις, έρχεται ένα σχολείο να «ποινικοποιήσει» τα… σορτς των παιδιών υπό τον φόβο ποιου; Τυχόν παρενόχλησης;

Θυματοποιούνται δηλαδή τα παιδιά με «προκλητικά» ρούχα και δεν γίνεται συμβουλευτική όσον αφορά τον σεβασμό απέναντι στον άλλο και την αμφίεσή του; Πώς αλήθεια, κρίνεται η ευπρέπεια; Με ποιο μήκος φούστας; Παντελονιού;».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter