Επιτελικό αλαλούμ και στη Βουλή: Άλλα λέει ο Σκέρτσος, άλλα η Αραμπατζή για τα πρακτικά των συσκέψεων με την Αττική Οδό

Επιτελικό αλαλούμ και στη Βουλή: Άλλα λέει ο Σκέρτσος, άλλα η Αραμπατζή για τα πρακτικά των συσκέψεων με την Αττική Οδό

Σε σύγκρουση ήρθαν τα λεγόμενα του υπουργού Επικρατείας με αυτά της Φωτεινής Αραμπατζή. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον Γιάννη Ραγκούση ότι ζητά ανερυθρίαστα τα πρακτικά των συσκέψεων προετοιμασίας για την αντιμετώπιση της «Ελπίδας» και πρόσθεσε με βεβαιότητα: «Μία κυβέρνηση σοβαρή, συνεπής, συνετή, προγραμματισμένη είναι το λιγότερο το οποίο έχει και καταγράφει». Ωστόσο, αμέσως μετά ο Άκης Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν πρακτικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον λόγο αμέσως μετά την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας, θέτοντας τρία ερωτήματα. Ζήτησε από τον κ. Σκέρτσο να απαντήσει αν συμμετείχε στις συσκέψεις προετοιμασίας μαζί με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Τριαντόπουλο, και αν η Αττικής Οδός αιτήθηκε τη διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων. Επιπλέον, ρώτησε τον υπουργό αν τηρήθηκαν πρακτικά και αν η κυβέρνηση προτίθεται να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Πριν απαντήσει ο υπουργός, η Φ. Αραμπατζή παρενέβη για να σχολιάσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να κάνει «μαθήματα για επιτελικό κράτος», αφού τα πρακτικά είναι «το λιγότερο το οποίο έχει και καταγράφει» μία «κυβέρνηση σοβαρή, συνεπής, συνετή, προγραμματισμένη». Πάρα ταύτα, ο υπουργός δεν αποδείχθηκε τόσο… επιτελικός, καθώς δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη πρακτικών. «Όσον αφορά τα πρακτικά, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν» είπε και παρέπεμψε στη σχετική ενημέρωση. Παράλληλα, δεν αρνήθηκε ότι συμμετείχε στις συσκέψεις και διέψευσε την Αττική Οδό που υποστηρίζει ότι ζήτησε τη διακοπή κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.

«Υποκρισία να οδύρεται η αντιπολίτευση για τους νεκρούς!»

Κατά την τοποθέτησή του, ο υπουργός προχώρησε σε μια ωδή για το επιτελικό κράτος και εξέφρασε την αδυναμία του να αντιληφθεί γιατί η αντιπολίτευση στηλιτεύει τον μεγάλο αριθμό νεκρών της πανδημίας, αλλά θεωρεί ασήμαντο ότι η αντιμετώπιση των φυσικών φαινόμενων δεν συνοδεύεται με απώλειες. Συγκεκριμένα, το συμψηφιστικό σχήμα που διατύπωσε ήταν το εξής:

«Δεν μπορώ να καταλάβω την αντίφαση στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που οδύρεται για τους νεκρούς πανδημίας, αλλά θεωρεί ως μη σημαντικό γεγονός ότι δεν έχουμε απώλειες στις φυσικές καταστροφές. Αποτελεί υποκρισία και απαξία στην ανθρώπινη ζωή. Αυτή η κακοκαιρία αφήνει πίσω της μόνο την ταλαιπωρία και όχι μόνιμες ζημιές στο φυσικό ή αστικό περιβάλλον»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter