«Επιτελικό» αλαλούμ με τους εμβολιασμούς στις παραλίες

«Επιτελικό» αλαλούμ με τους εμβολιασμούς στις παραλίες

«Επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, κοντά στην κοινωνία», ανέφερε νωρίτερα από την Κρήτη ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέροντας ως παραδείγματα τις πλαζ και τις μεγάλες πλατείες.

Χρειάστηκε να περάσουν λίγες ώρες μέχρι να… διαψευστούν οι δηλώσεις Θεμιστοκλέους, μέσω διαρροών από το υπουργείο Υγείας. Χαρακτηριστικά, κύκλοι του υπουργείου διέρρευσαν ότι «στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται από την Επιχείρηση “Ελευθερία” σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ», αδειάζοντας τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσθέτοντας ακόμη μία σελίδα στο βιβλίο των… επιτελικών αλαλούμ όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος.

 

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από κινητές μονάδες

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι από τις 6 Ιουλίου θα ξεκινήσει η νέα φάση της εμβολιαστικής διαδικασίας εκτός των εμβολιαστικών κέντρων. Συγκεκριμένα, από την επόμενη Τρίτη, οι κινητές μονάδες του υπουργείου θα βρεθούν σε χωριά, Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές, ώστε να εμβολιάσουν όσους πολίτες το επιθυμούν.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ξεχωριστό πρόγραμμα και τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες ιατροί να δηλώσουν συμμετοχή, ούτως ώστε αργότερα, μέσα στον Ιούλιο, να ξεκινήσουν οι εν λόγω εμβολιασμοί. Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον διενεργείται μόνο για τους πολίτες που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα λόγω αδυναμίας και πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες και το κάλεσμα στους γιατρούς θα γίνει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Οι γιατροί θα δηλώσουν συμμετοχή, έτσι ώστε οι πολίτες να έρχονται σε επαφή μαζί τους και να κανονίζουν τον εμβολιασμό» διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, προχωράμε – καταρχάς εδώ στην Κρήτη από τις 6 Ιουλίου – και μετά στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε εμβολιασμούς από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας σε χωριά, Κοινότητες, Δήμους, απομακρυσμένες περιοχές και όπου ζητηθεί, κατόπιν λίστας που θα προσκομίζουν οι Δήμαρχοι, με στόχο να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων συμπολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter