Επιτελικό κράτος και Σκυλακάκης εκτός τόπου και χρόνου: Όλα λάθος!

Επιτελικό κράτος και Σκυλακάκης εκτός τόπου και χρόνου: Όλα λάθος!

Ένα απίστευτο σκηνικό με πρωταγωνιστή τον Θόδωρο Σκυλακάκη έλαβε χώρα στη Βουλή, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για να καταθέσει τροπολογία σε νομοσχέδιο που είχε εισαχθεί, το οποίο προοριζόταν για νομοσχέδιο που συζητείτο στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, αφήνοντας ενεούς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Τροπολογίες και νομοσχέδια δίνουν και παίρνουν, υπουργοί και υφυπουργοί πηγαινοέρχονται κομίζοντας «ρυθμίσεις» και άλλες υποχρεώσεις της κυβέρνησης, στον πλήρη εξευτελισμό του επιτελικού κράτους και της χρηστής νομοθέτησης του «καθηγητή» Γεραπετρίτη.

Τελευταίο επεισόδιο αυτό το πρωί της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής, με πρωταγωνιστή τον εκλεκτό του Μεγάρου Μαξίμου, Θόδωρο Σκυλακάκη, ειδικού διαχειριστή των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, για να καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο του Παναγιώτη Πικραμένου για την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Ο υπουργός ανέβηκε στο βήμα, μίλησε, την παρουσίασε και έπειτα γύρισε στα έδρανα της κυβέρνησης. Μόνο που κανένας από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν μπορούσε να καταλάβει «που κολλάει» η τροπολογία στο νομοσχέδιο.

Ακολούθως, ο προεδρεύων στην έδρα, Θανάσης Μπούρας αναφέρθηκε στην τροπολογία 1235 με ειδικό αριθμό 106, με τον Θ. Σκυλακάκη να απαντά πως έχει την τροπολογία 78 με ειδικό αριθμό 3. «Τέτοιο νούμερο δεν υπάρχει κύριε υπουργέ. Να παραμείνετε μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα» ήταν η αφοπλιστική απάντηση του Θ. Μπούρα.

Τελικά, ο Θ. Σκυλακάκης ήθελε να καταθέσει μία τροπολογία σε νομοσχέδιο που συζητείτο την ίδια ώρα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, και αντί για την εν λόγω αίθουσα, κατέληξε να θυμίζει τον… Τραβόλτα, που έψαχνε να καταλάβει τι συμβαίνει με βλέμμα απλανές.

«Χίλια συγγνώμη, είναι στο ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών», κατάλαβε επιτέλους την γκάφα του ο Θ. Σκυλακάκης, με τον προεδρεύων Μπούρα μάλιστα να μην πτοείται, και να πασχίζει να τον καλύψει «Δεν πειράζει, είναι χρήσιμη η παρουσία σας εδώ γιατί δώσατε κάποιες απαντήσεις».

Δείτε απόσπασμα του απολαυστικού περιστατικού:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter