«Επιτελικό» κράτος Μητσοτάκη: Ελεύθερη είσοδος θετικών κρουσμάτων στην εστίαση – Οι βάσεις νόσησης και εμβολιασμού δεν επικοινωνούν

«Επιτελικό» κράτος Μητσοτάκη: Ελεύθερη είσοδος θετικών κρουσμάτων στην εστίαση – Οι βάσεις νόσησης και εμβολιασμού δεν επικοινωνούν

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θετικά ράπιντ τεστ από τα φαρμακεία, τα οποία δηλώθηκαν στη βάση δεδομένων ουσιαστικά δεν παίζουν κανένα ρόλο στην απαγόρευση εισόδου στα καταστήματα εστίασης.

Και αυτό γιατί η εγγραφή ενός θετικού τεστ στη βάση δεδομένων ατόμου το οποίο έχει κάνει τα δύο ακόμη και τα τρία εμβόλια δεν απενεργοποιεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο είναι απαραίτητο για την είσοδο στα καταστήματα εστίασης.

Η πλατφόρμα στην οποία εγγράφονται τα θετικά τεστ και αυτή των εμβολιασμένων ή μη πολιτών δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.

Ο πολύς κύριος Κυριάκος Πιερρακάκης που επαίρεται ότι έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει το ελληνικό κράτος δεν έχει κάνει το βασικό και πολύ απλό. Να συνδέσει τις δύο πλατφόρμες έτσι ώστε όποιος νοσήσει ενώ έχει κάνει τα εμβόλια να πρέπει να ακολουθεί το αυστηρό πρωτόκολλο και να μην μπορεί να κυκλοφορεί οπουδήποτε.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης είναι διαφορετική με αυτή που βοήθησε για την ανάπτυξη της πλατφόρμας για το σκανάρισμα μέσω του covid free. Δηλαδή μπορεί κάποιος εμβολιασμένος να κολλήσει σήμερα και να μπει σε ένα μαγαζί με το πιστοποιητικό του κανονικότατα, καθώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα απενεργοποιηθεί μετά από πολλές ημέρες.

Μπορεί να φανταστεί κανείς με την μετάλλαξη «Όμικρον» και με τα κρούσματα που εκτινάχθηκαν παραμονή πρωτοχρονιάς πάνω από 40.000, πόσοι το κάνουν καθώς είναι δεδομένο ότι έχει χαθεί το παιχνίδι της ιχνηλάτησης.

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αρνείται να δει το αυτονόητο. Αλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όπως αποκάλυψε το Documento ενώ είχε έρθει σε πεαφή με κρούσμα δεν κράτησε κανένα πρωτόκολλο και έκανε επίσκεψη σε παιδόπολη αγκαλίάζοντα ςπαιδάκια.

Ετσι δίνει ο καλό ο «άριστος» Κυριάκος Μητσοτάκης!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter