Επιτελικό κράτος μπάχαλο – Πρωτοφανής εμπαιγμός στρατεύσιμου εν μέσω πανδημίας

Επιτελικό κράτος μπάχαλο – Πρωτοφανής εμπαιγμός στρατεύσιμου εν μέσω πανδημίας

Το μπάχαλο των υπηρεσιών του επιτελικού κράτους καταδεικνύει η περίπτωση στρατεύσιμου ο οποίος κινδυνεύει να κηρυχθεί ανυπότακτος, αφού αν παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη όπως απαιτούν οι αρμόδιες στρατολογικές υπηρεσίες, θα παραβιάσει την επταήμερη καραντίνα την οποία του έχει επιβάλλει η αρμόδια Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο νεαρός στρατεύσιμος ο οποίος είναι κάτοικος Γερμανίας τα τελευταία δύο χρόνια, υποχρεώθηκε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να παρουσιαστεί στον Στρατό στις 4 Ιουνίου. Ο ίδιος, αφού στάθηκε αδύνατον να βγάλει άκρη με τις προξενικές Αρχές της Ελλάδας στο Βερολίνο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού, έφτασε αεροπορικώς στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου.

Όπως συνηθίζεται μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο όπου του έγινε το ειδικό τεστ για τον κορονοϊό στο οποίο βρέθηκε αρνητικός. Έτσι του επιβλήθηκε επταήμερος κατ’ οίκον περιορισμός. Την ίδια στιγμή, η στρατολογική υπηρεσία της Αθήνας του χορήγησε για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας πενθήμερη αναβολή κατάταξης. Για να γίνει κατανοητό το αλαλούμ, ο στρατεύσιμος καλείται από τον Στρατό να παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη, ενώ η επταήμερη καραντίνα λήγει σε δύο ημέρες.

Με άλλα λόγια, είτε θα παρουσιαστεί εγκαίρως παραβιάζοντας την καραντίνα με ό,τι κινδύνους ενέχει αυτό για τον ίδιο και για τους άλλους στρατεύσιμους, είτε θα υπακούσει τις εντολές του κράτους και θα κηρυχθεί ανυπότακτος. Δυστυχώς, όπως πληροφορείται το documentonews.gr, τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και η Στρατολογική Υπηρεσία της Αθήνας, αδυνατούν μέχρι σήμερα να βρουν λύση, ενώ έχει σταθεί αδύνατον να βρεθεί αρμόδιος έστω και στο τηλέφωνο, ώστε να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Είναι πάντως ενδιαφέρον ότι στις συνεχείς προσπάθειες του στρατεύσιμου να λάβει αναβολή για λόγους αντικειμενικής δυσκολίας δεδομένου ότι ζει στο εξωτερικό, ο πλέον αρμόδιος φορέας, δηλαδή η Στρατολογική Υπηρεσία της Αθήνας, τον είχε ενημερώσει γραπτώς κατόπιν επίμονων αιτημάτων του, ότι δεν έχει λάβει οποιαδήποτε διαταγή τροποποίησης εξαιτίας των εξελίξεων του Covid-19 πάνω στα θέματα που αφορούν τόσο εκείνον όσο και παρόμοιες περιπτώσεις. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter