Επιτελικό κράτος στα χαρτιά: Αρχαιολόγοι κατά Μενδώνη για αυθαίρετες μετακινήσεις και καθαιρέσεις προϊσταμένων

Επιτελικό κράτος στα χαρτιά: Αρχαιολόγοι κατά Μενδώνη για αυθαίρετες μετακινήσεις και καθαιρέσεις προϊσταμένων

Τι και αν σημαία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι το επιτελικό κράτος; Τι και αν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έχει αποστείλει σαφείς οδηγίες αναφορικά με τους προϊσταμένους στο Δημόσιο; Η Λίνα Μενδώνη δεν φαίνεται να συμμερίζεται ούτε τις οδηγίες Γεραπετρίτη αλλά ούτε και τις εντολές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εξέδωσε ψήφισμα σε βάρος της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με το οποίο «καταδικάζει τις αυθαίρετες μετακινήσεις ή/και καθαιρέσεις προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α». Τα όσα αναφέρονται σε αυτό δείχνουν ότι το περιβόητο επιτελικό κράτος ήταν μία μεταρρύθμιση που έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους και εφαρμόζεται από υπουργούς κατά το δοκούν.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων:

«Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων καταδικάζει τις αυθαίρετες μετακινήσεις ή/και καθαιρέσεις προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α.. Ο τρόπος με τον οποίο η πολιτική ηγεσία προχωρά, εδώ και λίγες εβδομάδες, σε αλλαγές στις θέσεις ευθύνης είναι αυθαίρετος και σε κάποιες περιπτώσεις παράνομος. Εκτός από την αλλαγή στην Εφ.Α.Πολ. Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η καθαίρεση Τμηματάρχη, χωρίς κανένα αιτιολογικό, καθώς και η μετακίνηση της Διευθύντριας Διοικητικού, που είχε μάλιστα τοποθετηθεί μετά από κρίση για την συγκεκριμένη θέση ευθύνης.

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει μια άλλη διαδικασία, με τακτικές κρίσεις σε θέσεις ευθύνης, κάτι ιδιαίτερα επιτακτικό ειδικά μετά και την εφαρμογή των διατάξεων του επιτελικού κράτους. Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΑ ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι κρίσεις για όλες τις θέσεις ευθύνης, με ένα σύστημα αξιοκρατικό που δεν θα αποκλείει κανέναν συνάδελφο/ισσα, και να μην προχωρήσουν πάλι διορισμοί και τοποθετήσεις προϊστάμενων, είτε μέσω αλλαγής Οργανισμού είτε με άλλη «δικαιολογία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter