Επιτελικό μπάχαλο: Κυνική παραδοχή Αρκουμανέα – Άφησαν απροστάτευτους τους ηλικιωμένους και στα γηροκομεία (Ηχητικό)

Επιτελικό μπάχαλο: Κυνική παραδοχή Αρκουμανέα – Άφησαν απροστάτευτους τους ηλικιωμένους και στα γηροκομεία (Ηχητικό)

Τρομάζει χωρίς καμία διάθεση δημοσιογραφικής υπερβολής η δημόσια παραδοχή του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα ότι το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα όπου βρέθηκαν περισσότερα από 40 κρούσματα κορονοϊού ελέγχθηκε στα τέλη Αυγούστου κι από τότε πέρασε περισσότερος από έναν μήνα μέχρι να επανελεγχθεί.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσιόδρας έχει δηλώσει πολλές φορές ότι οι οίκοι ευγηρίας είναι υγειονομικές βόμβες λόγω των υποκείμενων νοσημάτων των ηλικιωμένων που φιλοξενούν και ότι οι εργαζόμενοι σε αυτούς είναι εκείνοι που διασπείρουν τον φονικό ιό.

Μάλιστα ο κ. Αρκουμανέας παραδέχθηκε ότι νοσηλευτές στο συγκεκριμένο γηροκομείο είχαν νοσήσει εδώ και δύο εβδομάδες και διέσπειραν τον ιό στους ηλικιωμένους.

Μόλις στην ενημέρωση των συντακτών της 20ης Αυγούστου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε προαναγγείλει «νέο υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα προβλέπει περισσότερα και συχνότερα τεστ στο προσωπικό, στα γηροκομεία μας, τους οίκους ευγηρίας και σε άλλους χώρους κοινωνικής φροντίδας».

Απ’ ότι φαίνεται δεν έγινε απολύτως τίποτε. 

Διαβάστε επίσης: 

Γηροκομείο Αγίου Παντελεήμονα: 40 τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας – Σε νοσοκομεία αναφοράς οι ηλικιωμένοι

Τσίπρας: Πάρτε άμεσα μέτρα για την προστασία των ηλικιωμένων από τον κορονοϊό

Τρία αιτήματα διατυπώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας και το τραγικό περιστατικό με τα περισσότερα από 40 κρούσματα κορωνοϊού, στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Με ανάρτησή του στο Instagram (story), ο Αλέξης Τσίπρας ζητά:

– Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας

– Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

– Επαναλαμβανόμενα τεστ στους φιλοξενούμενους και το προσωπικό των γηροκομείων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter