Επιτελικό μπάχαλο: Μετακινούν γιατρούς από την Αθήνα στα Γιαννιτσά, κλειστά χειρουργεία με «άνωθεν εντολές» – «Κεραυνοί» Πολάκη

Επιτελικό μπάχαλο: Μετακινούν γιατρούς από την Αθήνα στα Γιαννιτσά, κλειστά χειρουργεία με «άνωθεν εντολές» – «Κεραυνοί» Πολάκη

Στα Γιαννιτσά και στην Κατερίνη, από την Αθήνα και άλλες περιοχές, μετακινεί το υπουργείο Υγείας δέκα γιατρούς, χωρίς καν σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν ερωτηθεί ή ενημερωθεί σχετικά, σύμφωνα με έγγραφο της Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά το επιτελικό μπάχαλο στον τομέα της Υγείας.

Ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, δημοσιεύει στο facebook το σχετικό έγγραφο, το οποίο αναδημοσιεύει ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος σε Κικίλια – Κοντοζαμάνη, διερωτάται «πού είναι οι διορισμοί». 

«Επιτελικό κράτος – μπάχαλο. Πού είναι οι χιλιάδες διορισμοί κύριε Κοντοζαμάνη και κύριε Κικίλια; Μετακινούν γιατρούς από Αθήνα στα Γιαννιτσά χωρίς να τους έχουν ρωτήσει και χωρίς να τους το έχουν πει καν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην αρχική δημοσίευση ο κ. Παπανικολάου αναρτά τη δήλωση από τους εκπροσώπους του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στην ΕΓ της ΟΕΝΓΕ Δέσποινα Τοσονίδου και Πάνο Παπανικολάου, που αναφέρει ότι: «Με έγγραφο του 16/12/20 ο γγ του υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλος μετακινεί δέκα γιατρούς από τα νοσοκομεία Νίκαιας, Βούλας, Τζάνειο, Μυτιλήνης, Σάμου, Σύρου και Ρόδου προς τα νοσοκομεία Κατερίνης και Γιαννιτσών».

«Ανάμεσά τους αναισθησιολόγος του νοσοκομείου Νίκαιας που όχι απλά δεν έχει ρωτηθεί αλλά ούτε καν ενημερωθεί και ενώ στο νοσοκομείο συνεχίζεται σκανδαλωδώς με άνωθεν εντολή ο περιορισμός των τακτικιών χειρουργείων κατά 70% προς δόξα της αχαλίνωτης κερδοσκοπίας διάφορων ιδιωτών κλιναρχών της ευρύτερης περιοχής», προσθέτει μεταξύ άλλων.

ΑΡΣΙ Νίκαιας: «Κλιμακώνεται το σκάνδαλο διαπλοκής»

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και η Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών Νοσοκομείου Νίκαιας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι ξεκάθαρα κινούνται πλέον στην σφαίρα των εξατομικευμένων ποινικών ευθυνών εκτός από αυτή των γενικών πολιτικών ευθυνών».

Αναλυτικά:

Συνεχίζεται και κλιμακώνεται το αισχρό σκάνδαλο διαπλοκής σε βάρος των ασθενών, σε βάρος των δημόσιων νοσοκομείων και υπέρ της κερδοσκοπίας των ιδιωτών κλινικαρχών.

Ενώ παραμένουν με άνωθεν εντολή από υπουργείο και διοίκηση 2ης ΥΠΕ κλειστά κατά 70% τα χειρουργεία στο νοσοκομείο μας και παρομοίως κατά 70 – 80% κλειστά τα χειρουργεία σε πολλά δημόσια νοσοκομεία, ενώ οι ιδιωτικές κλινικές της ευρύτερης περιοχής κυριολεκτικά θησαυρίζουν με χειρουργικές επεμβάσεις που δεν γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της άνωθεν κυβερνητικής εντολής, το σκάνδαλο κλιμακώνεται με αναγκαστικές μετακινήσεις Αναισθησιολόγων για έναν μήνα στην Βόρεια Ελλάδα !

Συγκεκριμένα, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί πως μετακινείται στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών Αναισθησιολόγος του νοσοκομείου, μια μετακίνηση για την οποία η συνάδελφος όχι απλά δεν συναίνεσε αλλά ούτε καν ρωτήθηκε και ούτε καν ειδοποιήθηκε.

Έτσι η κυβέρνηση «πετυχαίνει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» : προμοτάρει την αχαλίνωτη κερδοσκοπία των αγαπημένων της ιδιωτών κλινικαρχών και ταυτόχρονα για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους μετακινεί με ή χωρίς την θέλησή τους γιατρούς από δω κι από κει αντί για τις προσλήψεις που δεν έκανε μόνο και μόνο για να το «πουλήσει» επικοινωνιακά. Κι αυτά τα κάνει αδίστακτα σε βάρος των ασθενών και των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι ξεκάθαρα κινούνται πλέον στην σφαίρα των εξατομικευμένων ποινικών ευθυνών εκτός από αυτή των γενικών πολιτικών ευθυνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter