Επιτελικό μπάχαλο στη Νέα Αγχίαλο: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την έκρηξη της αποθήκης πυρομαχικών

Επιτελικό μπάχαλο στη Νέα Αγχίαλο: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την έκρηξη της αποθήκης πυρομαχικών
Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 85 πυροσβεστικά οχήματα, 8 πεζοπόρα τμήματα, δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Βόλου, αλλά και πολλές ιδιωτικές, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την έκρηξη της αποθήκης πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, ενώ γίνεται λόγος και για την εκκένωση της αεροπορικής βάσης από τα F-16 την Πέμπτη, μετά την περικύκλωσή τους από την πυρκαγιά. Το αγγλικό Μέσο αναφέρει πληροφορίες για αποθήκευση πυραύλων F-16 και βομβών 6 χιλιόμετρα βόρεια από την 111 Πτέρυγα Μάχης.

Στο BBC διαβάζουμε ότι το ωστικό κύμα από τις εκρήξεις έγινε αντιληπτό από χιλιόμετρα μακριά, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής εκκενώθηκαν με βάρκες, από τη θάλασσα είτε με ιδιωτικά πλοία είτε με τα πλοία της ακτοφυλακής.

Στο Politico αναφέρεται ότι η περιοχή γύρω από την αποθήκη με τα πυρομαχικά είχε εκκενωθεί πριν από την περικύκλωση των φλογών. Επίσης σημειώνεται ότι η πυροσβεστική εγκατέλειψε την περιοχή πριν πλησιάσει η πυρκαγιά για λόγους ασφαλείας. Επιπλέον, γράφεται ότι οι πυροσβέστες μάχονται με μεγάλες φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και Εύβοια.

Το σαουδαραβικό Μέσο Al Arabiya κάνει λόγο για ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, ενώ αναφέρει και τις εκκενώσεις κατοίκων, ενώ η χώρα «παλεύει με τις πυρκαγιές».

 

Η Deutsche Welle επικαλείται αξιωματούχους που έδωσαν εντολή εκκένωσης μετά την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών. «Μέρος της αποθήκης πυρομαχικών στον στρατώνα της πολεμικής αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο καίγεται και σημειώθηκε έκρηξη», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Associated Press, αφού γράφει ότι οι ισχυροί άνεμοι τροφοδότησαν την πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο, που προκάλεσε τεράστιες εκρήξεις την Πέμπτη στην αποθήκη πυρομαχικών. Αναφέρει ότι δεν υπήρχαν τραυματισμοί στην αποθήκη, που είχε εκκενωθεί, ενώ τα F-16 που βρίσκονταν κοντά μεταφέρθηκαν σε άλλη εγκατάσταση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter