Επιτελικό μπάχαλο: «Ξηλώνεται» το πολυνομοσχέδιο Σκρέκα, αλλά η ιδιωτικοποίηση του νερού παραμένει

Επιτελικό μπάχαλο: «Ξηλώνεται» το πολυνομοσχέδιο Σκρέκα, αλλά η ιδιωτικοποίηση του νερού παραμένει

Νέο πολυνομοσχέδιο – σκούπα κατάντησε το νομοθετικό έκτρωμα, όπως το χαρακτηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, του Κώστα Σκρέκα, αφού ήδη έχουν κατατεθεί δύο πακέτα νομοτεχνικών βελτιώσεων και αναμένεται να κατατεθεί ένα ακόμα. Ωστόσο, οι ρυθμίσεις για την ιδιωτικοποίηση του νερού παραμένουν, με τον υπουργό να επιμένει στις μεθόδους συλλογικής εξαπάτησης, ισχυριζόμενος ότι «το νερό είναι και θα μείνει δημόσιο αγαθό».

Μετά το πρώτο πακέτο νομοτεχνικών βελτιώσεων το βράδυ της Δευτέρας, το μεσημέρι της Τρίτης κατατέθηκε και δεύτερο, ενώ επίκειται και η κατάθεση ενός τρίτου που θα αφορά τις «τρεις αλλαγές στο παρά πέντε», όπως σημειώνει στο πρωτοσέλιδό της η «Καθημερινή» για τις προβλέψεις για περιοχές Natura, περιβαλλοντικές μελέτες και τα όρια των παραδοσιακών οικισμών.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έκανε λόγο για επιτελική αχρηστία, θέτοντας τα εξής ερωτήματα επί τη βάσει του πρωτοσέλιδου της «Καθημερινής»:

«Πέρα από τη ξεκάθαρα αντικοινοβουλευτική διαδικασία να ενημερώνεται η Ολομέλεια από ένα πρωτοσέλιδο, ήθελα να ρωτήσω τον υπουργό αν είναι ενήμερος για την απόσυρση των άρθρων. Και επειδή η εφημερίδα αναφέρεται σε παρέμβαση Μητσοτάκη, τα άρθρα αυτά δεν είχαν περάσει από υπουργικό συμβούλιο, δεν τα ήξερε ο πρωθυπουργός;

»Δεν τα αναρτήσατε στη διαβούλευση; Ούτε τότε το κατάλαβε; Μήπως τελικά ο πρωθυπουργός εκτός από τα υπόλοιπα στοιχεία άγνοιας που τον χαρακτηρίζουν, δεν γνωρίζει και τα νομοσχέδια που περνούν από το υπουργικό συμβούλιο;».

Διαβάστε σχετικά: Φάμελλος: «Ούτε τα νομοσχέδια που περνούν από το υπουργικό συμβούλιο δεν ξέρει ο Μητσοτάκης;»

Ούτε στο τρίτο πακέτο νομοτεχνικών βελτιώσεων προβλέπεται να εξαλειφθούν οι προβλέψεις για ιδιωτικοποίηση του νερού κι ας είναι νωπή η παρέμβαση του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ για εφαρμογή των αποφάσεων της Ολομέλειας προκειμένου να επιστρέψουν οι μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο.

Επίσης, οξύτατες αντιδράσεις υπάρχουν από περιβαλλοντικές οργανώσεις, με εννέα εξ αυτών να στέλνουν επιστολή χθες στον πρωθυπουργό, «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς, την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, όπως επίσης επιφυλάξεις έχει εκφράσει στην Επιτροπή ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Καλογιάννη, ενώ στην έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής τίθενται ζητήματα αντισυνταγματικότητας και εκφράζονται ενστάσεις για ρυθμίσεις που αφορούν τις δημόσιες υπηρεσίες ύδρευσης και τις περιοχές Natura.

Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία αναφορικά με τα άρθρα που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter