Επιτελικό ψέμα

Επιτελικό ψέμα

Όσο κι αν θέλεις κανείς να πιστέψει τον πρωθυπουργό, από σήμερα το ερώτημα που πλανιέται στην ελληνική επικράτεια είναι πότε δεν λέει ψέματα. Σε δημόσια θέα, από τηλεοπτικές δέκτες μέχρι το θεσμικό βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πιαστεί ούτε μία ούτε δύο αλλά πολλές φορές να λέει ψέματα, να εξαπατά και να παραπλανά τους πολίτες.

Για τις υποκλοπές έλεγε ότι δεν έγιναν υβρίζοντας όσους αποκάλυπταν στοιχεία. Έκανε το παν να συσκοτιστούν όλα, με απόρρητα, νόμους και γνωμοδοτήσεις, με πιέσεις, απειλές και συναλλαγές. Πλέον δεν υπάρχει αντίλογος – ποιος θα πιστέψει το τελευταίως διακινούμενο ευφυολόγημα, ότι το έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε με την ΕΥΠ του πρωθυπουργού, του ανιψιού και του κουμπάρου του, άντε κι ενός μουσικού.

Πέρα από στη συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε με τρικ να τοποθετηθεί στη Βουλή. Τώρα λέει ότι δεν γνώριζε. Επέτρεψε δηλαδή την υπηρεσία στην οποία προΐσταται από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου να γίνει ξέφραγο αμπέλι;

Είναι ο ίδιος που φωνασκούσε ότι δεν υπάρχει μελέτη για το ποσοστό θανάτων διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή αποδείχτηκε ότι η εν λόγω μελέτη είχε φτάσει στο Μαξίμου. Είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που εξαπάτησε τους συνταξιούχους να μην προσφύγουν στα δικαστήρια για τα αναδρομικά· παραπλάνησε τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος ότι θα υπάρχουν αν όχι μειώσεις, τουλάχιστον αυξήσεις μερικών ευρώ· εξαπάτησε τους εγκλωβισμένους στην Αττική οδό με το διαβόητο διχίλιαρο· παραπλανά τους καταναλωτές με καλάθια γεμισμένα με αυξήσεις· εξαπάτησε τους μικρομεσαίους τάζοντας ευημερία και φοροαπαλλαγές, παραπλάνησε τους ελευθεροεπαγγελματίες με τις ασφαλιστικές εισφορές, επιχείρησε να εξαπατήσει τους επιστήμονες με «σκόιλ ελικίκου»· παραπλάνησε τους εργαζόμενους για τα ρεπό και τις υπερωρίες με ελαιοσυγκομιδές· εξαπάτησε τους υποψήφιους των πανελλαδικών με βάσεις εισαγωγής· παραπλάνησε με την πανεπιστημιακή αστυνομία και εξαπάτησε με προσλήψεις αστυνομικών για το αίσθημα ασφάλειας ενώ εμφανίζονται συχνότατα περιστατικά βαριάς εγκληματικότητας· εξαπάτησε τους βουλευτές του με τη συλλογή Στερν κ.λπ. Κι ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί πόσα ψέματα ειπώθηκαν για το ασφαλιστικό, τον τρίτο πυλώνα κ.λπ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται καλύτερους μισθούς στη νέα του τετραετία. Ισχυρίζεται ότι έπραξε όσα υποσχέθηκε στη θητεία που διανύει – μια θητεία επιτελικότητας και στην πλάνη, όπως φαίνεται.

Ποιος τον πιστεύει;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter