Επιτέλους νίκη για τον Ολυμπιακό

Επιτέλους νίκη για τον Ολυμπιακό

Αντιμέτωπος με τη στριφνή Ζαλγκίρις του εξαιρετικού Σαρούνας Γιασικεβιτσιους, ο Ολυμπιακός πέτυχε σημαντική νίκη με 83-74 (ημίχρονο 37-39), αφήνοντας πίσω του το σερί τριών απανωτών εντός έδρας αποτυχιών. Οι «ερυθρόλευκοι» χειροκροτήθηκαν θερμά από 6.000 θεατές στο ΣΕΦ.

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε εμφάνιση βγαλμένη από τα παλιά, με 16 πόντους και 7 ασίστ. Καλή απόδοση είχαν και οι περισσότεροι συμπαίκτες του, με επικεφαλής τους Μιλουτίνοφ (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Πολ (14 π.), Πρίντεζη (10 π.), αλλά και τους νεοαποκτηθέντες Ριντ (10 π.), Ρότσεστι (8 π.). Έπαιξε μάλιστα και ο ξεχασμένος Μπάλντγουιν, χωρίς να σκοράρει. O Κώστας Παπανικολάου (2 π.) έκλεισε το ματς με μία καταπληκτική τάπα σε προσπάθεια του Ουλανόβας για κάρφωμα.

«Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη όσο δεν λέγεται», ομολόγησε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μετά τη λήξη. «Δείξαμε μαχητικό πνεύμα, αξίζαμε τη νίκη και αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα. O Σπανούλης συμπλήρωσε ότι η ομάδα έπαιξε με καρδιά και πάθος, αλλά έχει μπροστά της πολλή δουλειά.

Από τους Λιθουανούς, που είχαν τη συμπαράσταση 50 φιλάθλων, ξεχώρισαν ο Αυστραλός Λαντέιλ (23 π.) και ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού Λεκάβιτσιους (14 π.), ενώ ο πρών «κόκκινος» ΛεΝτέι πέτυχε 4 πόντους.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο πλήρης πλέον Ολυμπιακός (3-5) θα δώσει δύο απανωτούς αγώνες στη Γερμανία, την Τρίτη με την Άλμπα στο Βερολίνο και την Πέμπτη με τη Μπάγερν στο Μόναχο. Μετά το φινάλε της 8ης αγωνιστικής, έξι ομάδες μοιράζονται την κορυφή της Euroleague με ρεκόρ 6-2: Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, Χίμκι, Εφές, Μπαρτσελόνα!

Ο Παναθηναϊκός, που αλλάζει προπονητή μετά το διαζύγιο με τον Αργύρη Πεδουλάκη, έμεινε στο 4-4. Την Παρασκευή είναι η σειρά του να αναμετρηθεί με τη Ζαλγκίρις, αλλά στο Κάουνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter