Επιτέλους ο Κυριάκος παραδέχεται ότι είχε σχέσεις με τον Φρουζή αλλά δεν τα λέει όλα

Επιτέλους ο Κυριάκος παραδέχεται ότι είχε σχέσεις με τον Φρουζή  αλλά δεν τα λέει όλα

Δύο μέρες μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη στο Documento για τις σχέσεις του με τον Mr. Novartis, Κώστα Φρουζή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να ψελλίσει δύο διευκρινιστικές κουβέντες μιλώντας στην Πάτρα.

«Συμμετείχα σε μια κοινωνική εκδήλωση με τον κ. Φρουζή πριν καν θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ. Όποιος αφήνει υπονοούμενα ας το πει ευθέως. Έχουμε τοποθετηθεί για τη Novartis. Είπαμε όλα στο φως. Δεν επιχειρήσαμε να καλύψουμε τίποτα.»

Το Documento δεν υπονοεί τίποτα. Παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία για τις σχέσεις του κυρίου Μητσοτάκη με το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου Novartis, στον οποίο μάλιστα, ο κ. Φρουζής είχε προωθήσει και το βιογραφικό του. 

Πρώτον, ήταν εκδήλωση στο σπίτι του Φρουζή με την ελίτ των φαρμακευτικών και άλλων εταιρειών για τη στήριξη της υποψηφιότητας Μητσοτάκη στη ΝΔ. Δεν ήταν κοινωνική εκδήλωση. Γι αυτό και έστελνε ο πρώην Mr Novartis τα emails με ερωτήσεις ακόμη και αν στο dinner θα σερβίρονται τα ποτά ή θα υπάρχει μπουφές!

Δεύτερον δεν ήταν «με τον κ. Φρουζή». Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis διοργάνωνε τα dinner. Και ήταν λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές και λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία που ακολούθησαν.

Τρίτον και κυριότερο: Το έχουμε πει, όχι μόνο εμείς αλλά και το FBI, ευθέως. H Novartis χρησιμοποιούσε αθέμιτες (λέμε τώρα) πρακτικές για να κερδοσκοπεί σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου. Είναι απαράδεκτο και ποινικά κολάσιμο οι πολιτικοί να δέχονται δωράκια και εξυπηρετήσεις από οικονομικούς παράγοντες. Επίσης το «όλα στο φως» δεν στέκει αφού όταν η εισαγγελέας διαφθοράς έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή τη στήσατε στα πέντε μέτρα. Έτσι πάνε όλα στο σκοτάδι ή στο ημίφως των dinner, όχι στο φως.

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο κ. Μητσοτάκης (στο 11:55)

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/10155756943397725/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter