Επίθεση 100 χούλιγκαν σε 16χρονους της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη!

Επίθεση 100 χούλιγκαν σε 16χρονους της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη!

Η βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι γνωστό ότι έχει μεταφερθεί τα τελευταία χρόνια εκτός γηπέδων και οι χούλιγκαν πέρα από τα ραντεβού θανάτου χτυπούν εκεί που δεν το περιμένει κανείς. 

Όμως το πράγμα έχει ξεφύγει για τα καλά, όπως χθες το απόγευμα (8/9) στη Θεσσαλονίκη, όταν μια… αγέλη 100 ατόμων επιτέθηκε σε πιτσιρικάδες που έπαιζαν μπάλα!

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αλλά και αστυνομικές πηγές, το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο των ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλονίκης η σχολή ακαδημιών του Ολυμπιακού που εδρεύει στην συμπρωτεύουσα έπαιζε φιλικό με τον Ποντιακό Πολυδενδρίου με παίκτες ηλικίας κάτω των 16 ετών. Ενώ το παιχνίδι βρισκόταν σε εξέλιξη, εισέβαλαν στο γήπεδο περίπου 100 άτομα, όπου πολλά από αυτά έφεραν πάνω τους διακριτικά του ΠΑΟΚ κι επιτέθηκαν αρχικά στον υπεύθυνο της σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Χουχλάκη, τον οποίο χτύπησαν με γροθιές, κλωτσιές και σιδερολοστό. Από την επίθεση δεν γλίτωσε ούτε ο γιός του. Στη συνέχεια οι χούλιγκαν τρομοκράτησαν και εκφόβισαν τα παιδιά από τα οποία πήραν τσάντες, μπλούζες και ο,τι άλλο έφερε πάνω του, διακριτικά του Ολυμπιακού κι τράπηκαν σε φυγή πριν έρθει η αστυνομία…

Ο Γιώργος Χουχλάκης προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία που στο μεταξύ έφθασε στο γήπεδο και ήδη το τμήμα αθλητικής βίας ξεκίνησε έρευνες για για την υπόθεση.

Επίθεση και το 2009 στους μικρούς του Αρη

Εμείς να θυμίσουμε ότι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν επιτεθεί και στο παρελθόν σε πιτσιρικάδες που έπαιζαν μπάλα, με θύματα τότε (Οκτώβριος του 2009) τους μικρούς του Αρη και μαχαίρωσαν τον προπονητή τους!

Όπως ανέφεραν τότε τα σχετικά ρεπορτάζ «σοβαρά επεισόδια, με μελανότερο σημείο το μαχαίρωμα προπονητή (!), εκτυλίχθηκαν στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Νέων του Άρη και του ΠΑΟΚ, για το Κύπελλο ΕΠΣΜ στο γήπεδο του Ορφέα Σουρωτής. Περίπου 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν στο γήπεδο με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, φορώντας κράνη και κρατώντας σιδερολοστούς, μαχαίρια και σιδερογροθιές.

Εκμεταλλεύτηκαν την απουσία της αστυνομίας, αφού στο χώρο του αγώνα υπήρχαν μόλις τρεις ένστολοι και μαχαίρωσαν τον υπεύθυνο των τμημάτων υποδομής του Άρη, Νίκο Πασσαλή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Οι κρανοφόροι κυνήγησαν και χτύπησαν τους ανθρώπους των “κιτρινόμαυρων”, ακόμα και νεαρούς παίκτες του Άρη και τους γονείς τους, προκάλεσαν πολλές υλικές ζημιές και αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Οι δύο ομάδες εξέδωσαν ανακοινώσεις με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να «καταδικάζει με αποτροπιασμό την επίθεση αγνώστων κατά φιλάθλων που παρακολουθούσαν τον αγώνα για τη 2η φάση του κυπέλλου ΕΠΣΜ ανάμεσα στις ομάδες Κ-21 του Άρη και του ΠΑΟΚ. Όσοι βιαιοπραγούν επικαλούμενοι τον ΠΑΟΚ ως κίνητρο για τη δράση τους θα μας βρουν σκληρά απέναντί τους. Όπως τους έχουμε αποβάλει από το γήπεδο μας, πρέπει να αποβληθούν και από την κοινωνία. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ δείχνει μηδενική ανοχή σ’ όσους προσπαθούν (άγνωστο με ποια κίνητρα) να αμαυρώσουν την εικόνα της. Περιμένουμε από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία ήταν προκλητικά απούσα από το γήπεδο κατά την τέλεση ενός αγώνα με τις ιδιαιτερότητες ενός τοπικού ντέρμπι, να εντοπίσει τους ενόχους».

Όμως και ο Άρης με τη σειρά του εξέδωσε ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει την αγανάκτηση και την αηδία της για την δολοφονική επίθεση των “γνωστών-αγνώστων” κατά την διάρκεια του αγώνα κυπέλλου της ΕΠΣΜ ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ στον Σουρωτή. Σε ένα παιχνίδι νεαρών παιδιών κατά την διάρκεια του ημιχρόνου έκαναν την εμφάνισή τους περίπου 50 άτομα με τσεκούρια (!!!), λοστούς, γκλομπ, πέτρες και καδρόνια με καρφιά και επιτέθηκαν στους προπονητές και τους παίκτες του ΑΡΗ, το ΔΣ και υπαλλήλους της ΠΑΕ, όπως επίσης και σε γονείς και συγγενείς τους στο γήπεδο.

Μαχαίρωσαν στο πόδι τον υπεύθυνο σκάουτινγκ της ομάδας Κ-21 Νίκο Πασσιαλή (διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ), ενώ χτύπησαν νεαρούς φίλους της ομάδας (ένας 19χρονος διακομίσθηκε με χτυπήματα στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία).

Επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας Μπουγαίδη και Γραικό που ήταν εκτός αποστολής με μαχαίρια και λοστούς, με τους νεαρούς αθλητές μας να προσπαθούν να τους… αποκρούσουν!

Τα ανθρωποειδή που έφεραν σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες διακριτικά του ΠΑΟΚ, δε δίστασαν να επιτεθούν σε γυναίκες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά. Μάλιστα μία από αυτές στην κυριολεξία πέταξε την πεντάχρονη κόρη της από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο για να την σώσει από την «οργή» των ανθρωπόμορφων τεράτων.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει τον αποτροπιασμό και την έντονη δυσφορία της για την παντελή έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων από το παιχνίδι, αλλά και τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι οι δύο (!!!) αστυνομικοί που ήταν παρόντες αποχώρησαν λίγο πριν την έλευση των δολοφονικών στοιχείων.

Καλεί τον αρμόδιο εισαγγελέα να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να συλληφθούν αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν εμπράκτως και να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Επειδή όμως και στο παρελθόν έχουμε ακούσει λόγια, περιμένουμε ΠΡΑΞΕΙΣ. Και η μοναδική πράξη είναι η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία τους. Εκτός κι αν πρέπει κάποια στιγμή να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν αποτραπεί τέτοιες καταστάσεις, και πρέπει επιτέλους οι ένοχοι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter