Επίθεση Ακάρ: Οι Έλληνες καθυστερούν τις συνομιλίες στο ΝΑΤΟ

Επίθεση Ακάρ: Οι Έλληνες καθυστερούν τις συνομιλίες στο ΝΑΤΟ

Για κωλυσιεργία στις συνομιλίες στο ΝΑΤΟ κατηγορεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, την ελληνική στρατιωτική αντιπροσωπεία εξαπολύοντας παράλληλα πυρά κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

«Η Ε.Ε. δεν έχει τη δικαιοδοσία να θέτει κανόνες, να αλλάζει τους κανόνες, να αποφασίζει τα σύνορα (στην Ανατολική Μεσόγειο)… Οι Έλληνες γείτονες μας είναι απρόθυμοι και καθυστερούν θέτοντας προϋποθέσεις. Εμείς υποστηρίζουμε αυτές τις συναντήσεις (στο ΝΑΤΟ) μέχρι το τέλος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Για τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, σχολίασε ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά. Αυτό καθυστερεί την επίλυση των προβλημάτων. Προσπαθεί να παίξει το ρόλο του Ναπολέοντα, που πέθανε πριν δυο αιώνες, αλλά όλοι βλέπουμε ότι δεν τον παίρνει»

Τα σχόλια αυτά του Τούρκου υπουργού έρχονται σε συνέχεια των προχθεσινών δηλώσεων της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που κατά την ομιλία της για την «Κατάσταση της Ένωσης» τοποθετήθηκε για πρώτη φορά ανοιχτά για το ζήτημα της Τουρκίας. Η πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε θετικό βήμα την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά επισήμανε ότι η απόσταση με την Τουρκία μεγαλώνει.

«Η Τουρκία είναι κοντά μας στο χάρτη. Η απόστασή μας μεγαλώνει. Φιλοξενεί εκατομμύρια προσφύγων και εμείς δίνουμε σημαντικά ποσά για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια, αλλά τίποτα από όλα αυτά δε δικαιολογεί την προσπάθεια εκφοβισμού των γειτόνων και τα κράτη-μέλη της ΕΕ, η Κύπρος και η Ελλάδα πάντοτε μπορούν να υπολογίζουν σε πλήρη αλληλεγγύη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter