Επίθεση δημάρχου Κυθήρων στους αρχαιολόγους – Στο Documento όλες οι λεπτομέρειες της παράνομης ανέλκυσης στα Αντικύθηρα

Επίθεση δημάρχου Κυθήρων στους αρχαιολόγους – Στο Documento όλες οι λεπτομέρειες της παράνομης ανέλκυσης στα Αντικύθηρα

Mε ευθείες απειλές και αβάσιμες κατηγορίες περί προσβλητικών χαρακτηρισμών που υποτίθεται του απέδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) Δέσποινα Κουτσούμπα, επιχειρεί να απαντήσει ο δήμαρχος Κυθήρων, μετά το σάλο που έχει προκληθεί για τη στάση που κράτησε απέναντι στον εφοπλιστή Λασκαρίδη ο οποίος ανέλκυσε από το βυθό των Αντικυθήρων αρχαιότητες. Κι όλα αυτά, επειδή ο ΣΕΑ είχε την παρρησία να μιλήσει για παράνομη πράξη και να αφήσει αιχμές για τη στάση τόσο του δημάρχου όσο και της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη. 

Ο κ. Στράτος Χαρχαλάκης με μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook δηλώνει “επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμη ενέργειά μου, σας καλώ δια της παρούσης να απόσχετε από κάθε συκοφαντική και προσβλητική για το πρόσωπό μου αναφορά και τοποθέτηση σε οποιοδήποτε δημόσιο μέσο”.

Στο Documento της Κυριακής η εφημερίδα θα προβεί σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με το παρασκήνιο της υπόθεσης και το ρόλο του δημάρχου. 

Ακολουθεί το κείμενο του δημάρχου Κυθήρων προς την πρόεδρο του ΣΕΑ Δέσποινα Κουτσούμπα: 

Σήμερα απέστειλα (διά της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων) το παρακάτω κείμενο στην πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και υπάλληλο της ΕΕΑ κα. Δέσποινα Κουτσούμπα:

Σε πρόσφατη ανάρτησή σας, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεστε στο πρόσωπό μου κατά τρόπο προδήλως μειωτικό που αναμφίβολα θίγει την τιμή, την υπόληψη και κυρίως το ήθος μου. Τούτο δε, διότι, στοχευμένα ή στην καλύτερη περίπτωση άκριτα, υιοθετείτε, αναπαράγετε και ακολούθως διατυπώνετε θέσεις, επί περιστατικών, που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά αντιθέτως συνιστούν προκλητική παραποίηση αυτής.

Πράγματι έγινα δέκτης μηνύματος από τον κ. Πάνο Λασκαρίδη στο κινητό μου τηλέφωνο (γεγονός που δημοσιοποίησα πρώτος εγώ ο ίδιος), περί του ότι βρέθηκε ένα μικρό κανόνι στην είσοδο του καταφυγίου, το οποίο θα προσπαθούσαν να ανελκύσουν και να το παραδώσουν στην Υπηρεσία Σας (Εναλίων Αρχαιοτήτων), να το εξετάσει και να δώσει περαιτέρω οδηγίες («να μας πει τι θα κάνουμε»).

Τούτο προφανώς δεν συνιστά, ούτε ισοδυναμεί με χορήγηση άδειας εκ μέρους μου, ούτε σφετερισμό των προφανέστατων αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας σας, περί του οποίου καταφέρεστε, με τρόπο συκοφαντικό, εις βάρος μου.

Η αλήθεια που κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο προκύπτει από το τηλεφωνικό γραπτό μήνυμα του κ. Λασκαρίδη συνοψίζεται στα ακόλουθα:

(α) Ο ίδιος δεν υποβάλει προς εμένα κάποιο αίτημα χορήγησης αδείας, ούτε ζητάει οιαδήποτε έγκριση. Σκοπός του μηνύματός του είναι να με ενημερώσει σχετικά, ώστε να μην αιφνιδιαστώ μαθαίνοντας το περιστατικό από τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι προφανώς ήταν παρόντες.

(β) Αδιαμφισβήτητα επρόκειτο για μία ενέργεια που δεν έγινε εν κρυπτώ, αφού όπως προαναφέρεται και επιβεβαιώθηκε εκ των υστέρων, έλαβε χώρα υπό το φως της ημέρας και μάλιστα παρουσία κατοίκων και επισκεπτών του νησιού στο κεντρικότερο σημείο των Αντικυθήρων (λιμάνι).

(γ) Ευθέως και με απόλυτη σαφήνεια δηλώνεται στο άνω μήνυμα ότι οι τυχόν ενέργειές του κ. Λασκαρίδη θα αναφερθούν στην Υπηρεσία σας από τον ίδιο, από την οποία και θα δοθούν οι σχετικές οδηγίες.

Αναρωτιέμαι και προφανώς το ίδιο ερώτημα θα πρέπει να απασχολεί κάθε αντικειμενικό δέκτη της άνω πληροφορίας, πως από το ανωτέρω περιεχόμενο του μηνύματος του κ. Λασκαρίδη στο τηλέφωνό μου, προκύπτει αυτό που συκοφαντικά ισχυρίζεστε σε βάρος μου, ότι δηλαδή αναρμοδίως, ενεργώντας αυθαίρετα, χορήγησα οιαδήποτε άδεια και περαιτέρω, πως από το ίδιο ως άνω τηλεφωνικό μήνυμα, προκύπτει, για εμένα που έγινα δέκτης αυτού, ότι ο κ. Λασκαρίδης δεν είχε ήδη απευθυνθεί στην Υπηρεσία σας, ή ότι δεν θα ενεργούσε σχετικά.

Από τα ανωτέρω καθίσταται αυταπόδεικτο ότι κάθε παρουσίαση των συγκεκριμένων πραγματικών περιστατικών, κατά τρόπο διαφορετικό από την αλήθεια που αποτυπώνεται παραπάνω, είναι καταφανώς ψευδής, προσβλητική και συκοφαντική για το πρόσωπό μου και μάλιστα, είτε τίθεται εντός, είτε εκτός εισαγωγικών, αναφερόμενος ειδικότερα στα γραφόμενά σας περί δήθεν χορήγησης «άδειας» – «αδειοδότησης», περί «αναρμοδιότητας», περί «καλύψεως» παράνομων ενεργειών κλπ., επισημαίνοντάς σας παράλληλα ότι με το να τοποθετείτε τις συγκεκριμένες φράσεις σας εντός εισαγωγικών, ουδόλως απαλλάσσεστε από την ευθύνη των λεγομένων σας, καθώς και πάλι αποδέχεστε και αναπαράγετε και μάλιστα υπό το βάρος της ιδιότητας και της θέσης σας τα αυτά αναληθή προσβλητικά και συκοφαντικά για το πρόσωπό μου γεγονότα.

Επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμη ενέργειά μου, σας καλώ δια της παρούσης να απόσχετε από κάθε συκοφαντική και προσβλητική για το πρόσωπό μου αναφορά και τοποθέτηση σε οποιοδήποτε δημόσιο μέσο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter