Επίθεση ενόπλων στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 13 νεκροί – Την ευθύνη ανέλαβε το ISIS

Επίθεση ενόπλων στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 13 νεκροί – Την ευθύνη ανέλαβε το ISIS

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην είσοδο σιιτικού τεμένους στην Καμπούλ καθώς άλλοι επιτιθέμενοι εισήλθαν στο κτίριο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους, περιλαμβανομένων και πιστών, που είχαν πάει στο τέμενος για την προσευχή της Παρασκευής, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το Ισλαμικό Κράτος, που έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις εναντίον στόχων της σιιτικής μειονότητας στο Αφγανιστάν, ανέλαβε την ευθύνη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης Amaq.

Η επίθεση προκάλεσε χάος καθώς οι πιστοί έφευγαν τρέχοντας από το τέμενος ενώ άλλοι αναζητούσαν απεγνωσμένα μέλη των οικογενειών τους.

«Οι επιτιθέμενοι σφάζουν ανθρώπους σαν τα πρόβατα αλλά δεν υπάρχει κανένας να πάει και να τους σώσει», είπε ο Μουρτάζα, ένα νεαρό αγόρι που οι γονείς του παγιδεύτηκαν μέσα στο τέμενος, καθώς η επίθεση ήταν σε εξέλιξη. «Πολλοί άνθρωποι είναι καταγής και κανείς δεν προσπαθεί να τους σώσει.»

Μέχρι το απόγευμα η αστυνομία ανέφερε ότι είχε ασφαλίσει το τέμενος, που βρίσκεται στην περιοχή Χαΐρ Χάνα της πρωτεύουσας, και πως και οι τρεις επιτιθέμενοι ήταν νεκροί.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι εκτοξεύθηκαν χειροβομβίδες, και αστυνομικοί αξιωματούχοι είπαν πως ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην είσοδο.

Τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, ενώ άλλοι 30 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανίς. Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν επίσης και οκτώ τραυματίστηκαν, είπε.

Η αστυνομία δήλωσε ότι διέσωσε περισσότερους από 100 πιστούς.

Τουλάχιστον 15 από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πόλης, δήλωσε ο Ισμαΐλ Καβοζί, εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σαγέντ Πασά, δήλωσε πως τέσσερις επιτιθέμενοι εισήλθαν στο τέμενος.

«Τουλάχιστον ένας βομβιστής αυτοκτονίας άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο φρουρούς ασφαλείας στην είσοδο του τεμένους και στη συνέχεια μπήκαν μέσα», δήλωσε στο Ρόιτερς.

Η περιοχή γύρω από το τέμενος συγκλονίστηκε στη συνέχεια από εκρήξεις, η προέλευση των οποίων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter