Επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Μη με προκαλείς, πρέπει να ξέρεις τα όρια σου

Επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Μη με προκαλείς, πρέπει να ξέρεις τα όρια σου

Σκληρή απάντηση έδωσε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο. 

«Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς πως να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όριά σου». Με τα λόγια αυτά ο Τούρκος Πρόεδρος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Συγκεκριμένα, ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε την επίθεση με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Λευκωσία, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη μεγαλόνησο, αλλά και την επίσκεψη κυβερνητικών στελεχών σε ακριτικά νησιά.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Εγώ έκανα μια δήλωση πώς μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη. Έκανα αυτή τη δήλωση κι εγώ είδα πως ο Μητσοτάκης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία, οι διερευνητικές επαφές, και την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν στο Ντολμάμπαχτσε. Η δεύτερη συνάντηση θα γινόταν την Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς πώς να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όρια σου. Αν πράγματι αναζητάς την ειρήνη μη με προκαλείς! Να ξέρεις τα όρια σου. Αν δεν ξέρεις τα όρια σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες από το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι, εμείς δεν μπορούμε να κάτσουμε μαζί σου στο τραπέζι. Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου; Σε αυτό βασίζεστε; Aν έχετε τέτοια εντύπωση κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει το που και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Κυπριακό, σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η διένεξη για την Κύπρο είναι να εγκαθιδρυθούν στο νησί δύο κράτη και πως η δημιουργία μιας ομοσπονδίας, η οποία υποστηρίζεται από την Αθήνα, δεν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα επικείμενων συνομιλιών. Προειδοποίησε επίσης πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει πλέον οι Τουρκοκύπριοι να θυματοποιούνται από το 50ετές αδιέξοδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter