Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση: «Η δήθεν καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι παραμύθι»

Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση: «Η δήθεν καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι παραμύθι»

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, που ξεκίνησε λίγο πριν το μεσημέρι τόνισε ότι «η νέα εποχή για τη χώρα περνά μέσα από τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Περνά από την ήττα όλων των πολιτικών που οδηγούν στην συντηρητική οπισθοδρόμηση καθώς και την παλινόρθωση της Δεξιάς».

Κατά την κα Γεννηματά, «οι προοδευτικοί πολίτες συνειδητοποιούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε αριστερά και πράττει δεξιά, μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις χωρίς πρόγραμμα, παραδέχθηκε αυταπάτες για να κρύψει τις απάτες». Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας ότι «η δήθεν καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι το νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «έχει ήδη “φροντίσει” να περάσει τη θηλιά στο λαιμό της χώρας και του λαού. Με την έξοδο από το 3ο -δικό του- Μνημόνιο, έχουμε είσοδο στο 4ο άτυπο Μνημόνιο που έχει ήδη συμφωνήσει και προκαταβολικά νομοθετήσει. Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ είναι αποκαλυπτικές.Με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον κ. Τσακαλώτο, «σχεδόν τα πάντα έγιναν πιο εύκολα» για την εφαρμογή των συντηρητικών πολιτικών λιτότητας».

Η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι οι βουλευτές της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο αύριο στη Βουλή, ενώ επέκρινε έντονα τη ΝΔ πως παραμένει δέσμια των πιο ακραίων συντηρητικών αντιλήψεών της. Επέμεινε στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης υπό την προϋπόθεση ότι όλοι θα αποδεχθούν τα λάθη του παρελθόντος. 

Πρόσθεσε ότι χρέος του Κινήματος Αλλαγής είναι «να αναδείξουμε εμείς τη δική μας Εθνική Γραμμή, ώστε όχι μόνο η κρίση να αποτελέσει παρελθόν, αλλά και να μην επιστρέψει ποτέ στο μέλλον». «Η Ελλάδα μπορεί, η Ελλάδα έχει προοπτική!», είπε σ΄άλλο σημείο της ομιλίας της η Φώφη Γεννηματά, επιμένοντας στην αυτόνομη πορεία και τον διακριτικό ρόλο της παράταξης με ανοιχτά μέτωπά προς τη συντήρηση και τον λαϊκισμό». 

Από τη συνεδρίαση απουσιάζει λόγω βαριάς ίωσης ο Γιώργος Παπανδρέου και εκ μέρους του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Ρέππας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter