Επίθεση Γεωργιανών εθνικιστών κατά Ρώσων βουλευτών και δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση Γεωργιανών εθνικιστών κατά Ρώσων βουλευτών και δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Την οργή των Γεωργιανών εθνικιστών γνώρισαν οι δύο Έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης και Ανδρέας Μιχαηλίδης, όταν νωρίτερα συμμετέχοντας στις εργασίες της 26ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, με κεντρικό θέμα «Η Συμβολή του Κοινοβουλευτισμού στην Κατανόηση των Σύγχρονων Κοινωνικό-Πολιτικών Φαινομένων» στην Τιφλίδα, βρέθηκαν ανάμεσα σε περίπου 200 διαδηλωτές με επικεφαλής 10 εθνικιστές Γεωργιανούς βουλευτές και τους Ρώσους συναδέλφους τους.

Οι πρώτοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της Γεωργίας, το οποίο και κατέλαβαν, ζητώντας την απομάκρυνση της Ρωσικής αντιπροσωπείας, όχι μόνο από τη Συνέλευση αλλά και από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr οι δύο Έλληνες βουλευτές επιχείρησαν να προστατεύσουν τους Ρώσους συναδέλφους τους.

Στη σύνοδο συμμετέχουν ορθόδοξοι βουλευτές από 35 χώρες, ο πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής είναι Ρώσος βουλευτής, ενώ ο γενικός γραμματέας, Έλληνας. Την Ελληνική αντιπροσωπεία απαρτίζουν περίπου 20 άτομα, ανάμεσά τους και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά, τόσο η Ρωσική αντιπροσωπεία όσο και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν και σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες της Συνέλευσης θα συνεχιστούν εκεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter