Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Στη νοτιοανατολική Τουρκία

Επίθεση με δρεπάνι στο άγαλμα του Ατατούρκ

"Στο Ισλάμ δεν λατρεύουμε είδωλα" φώναζε ο δράστης

 Ένας άνδρας επιτέθηκε σε άγαλμα του Ατατούρκ στην περιοχή Siverek της νοτιοανατολικής επαρχίας Şanlıurfa της Τουρκίας σήμερα, φωνάζοντας ότι "η λατρεία των ειδώλων δεν έχει θέση στο Ισλάμ", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan

Ο άνδρας, που ονομάζεται Μεχμέτ Μαλμπόρα, ανέβηκε στο βάθρο του αγάλματος στην πλατεία Cumhuriyet Square του Siverek τις απογευματινές ώρες και άρχισε να το χτυπάει με ένα ξύλινο δρεπάνι, προσπαθώντας να κόψει τα πόδια που το στηρίζουν.

"Δεν λατρεύουμε είδωλα στο Ισλάμ.Είναι δυνατόν εκείνοι που προστατεύουν το είδωλο να λατρεύουν τους απογόνους του Προφήτη;" φέρεται ότι φώναξε.

Μάρτυρες του επεισοδίου ενημέρωσαν την αστυνομία για το περιστατικό και οι γειτονικές μονάδες χωροφυλακής παρενέβησαν  για να απομακρύνουν τον Μαλμπόρα από το άγαλμα.

Στη συνέχεια, ανέλαβε η τουρκική αστυνομία, που τον οδήγησε στα γραφεία της επαρχίας για ανάκριση. 

Πηγή: Τζουμχουριέτ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.