Επίθεση Μητσοτάκη στο Documento για την αποκάλυψη του Κήρυκα… δανείων

Επίθεση Μητσοτάκη στο Documento για την αποκάλυψη του Κήρυκα… δανείων

Η υπόθεση της κραυγαλέα ευνοϊκής ρύθμισης στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Τσίπρα -Μητσοτάκη χθές στην Βουλή.

Σε μείζον πολιτικό θέμα αναδείχθηκαν οι κραυγαλέα ευνοϊκές ρυθμίσεις των δανείων της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων» όπου κύριος μέτοχος είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ Κυρίακος Μητσοτάκης στην χθεσινή συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ . Αλλωστε αποτέλεσαν αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον της εφημερίδας Documento και του διευθυντή της, Κώστα Βαξεβάνη. Προφανής αιτία οι αποκαλύψεις της εφημερίδας για τις μεθοδεύσεις σχετικά με τα δάνεια αυτά.

Αφορμή αποτέλεσε η φράση του Αλέξη Τσίπρα στην πρωτολογία του. Εκεί αναφέρθηκε στην ρύθμιση των δανείων της εφημερίδας και προσωπικά στον Κ.Μητσοτάκη λέγοντας πως «δεν σας έπαιρναν οι εισπρακτικές όλη μέρα κ.Μητσοτάκη για τα δάνεια της εφημερίδας Κήρυκας Χανίων, όπως κάνουν με τους πολίτες».

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Πραγματικά δεν περίμενα ότι σε αυτήν εδώ την αίθουσα θα έφτανε η μέρα που ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας γίνεται το «κούφιο μεγάφωνο» του κ. Βαξεβάνη. Ντροπή σας κύριε Τσίπρα». Πρόσθεσε μάλιστα λίγο αργότερα απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα: «Φέρτε και τον κ.Βαξεβάνη να σας τα πει»! Λίγο αργότερα έκανε λόγο για «την εφημερίδα του κ.Βαξεβάνη που εκτελεί συμβόλαια για τους πολιτικούς σας αντιπάλους».

Για το θέμα των δανείων είπε πως «αποκρύψατε κ. Τσίπρα ότι για το ζήτημα του «Κήρυκα» υπήρξε πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας. Πόρισμα το οποίο λέει κ. Τσίπρα, ότι δεν σημειώθηκε παρέκκλιση στην τότε πιστωτική πολιτική της Τράπεζας, οι κίνδυνοι καλύπτονται με εμπράγματες εγγυήσεις, ενώ οι εισπράξεις των ενοικίων – έστω και μειωμένες – διενεργούνται κανονικά. Δεν γνωρίζετε ότι το δάνειο έχει απόλυτη εξασφάλιση;».

Αμέσως μετά απάντησε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως «τριγύρω μας θα δείτε χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν βασανιστεί από τις τράπεζες, οι οποίοι έχουν δει τις περιουσίες τους να καταρρέουν, να κλείνουν , τα δάνεια τους να πέφτουν. Είχαν άλλη μεταχείριση».

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε πιο συγκεκριμένα: «Έρχομαι στην ταμπακιέρα. Θα σας πω μόνον ημερομηνίες: 19/4/2016. Σύσταση και συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής. 22/4/2016 όλως τυχαίως 3 μέρες μετά, και μετά από 11 χρόνια η Τράπεζα Πειραιώς αποφασίζει να καταγγείλει την σύμβαση του χρεολυτικού δανείου της εταιρίας με την επωνυμία «Κήρυξ». 12/7/2016 το θέμα του Κήρυκα αναδεικνύεται στην συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής κατά την εξέταση του διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς. 18/10/2016 ο πρόεδρος της επιτροπής ο κ.Φάμελος στέλνει επιστολή στην Τράπεζα Πειραιώς με την οποία αιτείται το αργότερο ως τις 10/11 να βγει η σχετική αλληλογραφία της τράπεζας με τους εκπροσώπους της εταιρίας. Δεκαπέντε μέρες μετά την επιστολή του κ.Φάμελου η καταγγελία του δανείου επιδίδεται, δηλαδή στις 2/11/2016 και γίνεται δυνατή η ρύθμιση της οφειλής. Και σας ρωτώ κ.Μητσοτάκη, ποιος άλλος συμπολίτης μας θα είχε την δυνατότητα μιας τέτοια ρύθμισης. Και δεύτερον, είναι δυνατόν 11 χρόνια να σας είχαν ξεχάσει αυτοί που 3 και 4 φορές την κάθε μέρα χτυπούσαν τα τηλέφωνα των απλών συμπολιτών μας και να θυμήθηκαν το τηλέφωνό σας μόνον όταν ανέδειξε η επιτροπή το μεγάλο αυτό θέμα;». Κατέληξε λέγοντας πως «δισέγγονος του Βενιζέλου μπορεί να είστε κ. Μητσοτάκη αλλά δεν είστε κληρονόμος της παρακαταθήκης του. Είστε απλά κληρονόμος της διαπλοκής».

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την ρύθμιση που έχει εγκριθεί , για το ποσό των 718.132 ευρώ η δόση ορίστηκε στις 3.000 το μήνα και στις 2.11.2018 θα μπορεί να γίνει νέα ρύθμιση!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter