Επίθεση Θεοδωράκη σε Λοβέρδο – Κωνσταντινόπουλο από το βήμα της Βουλής

Επίθεση Θεοδωράκη σε Λοβέρδο – Κωνσταντινόπουλο από το βήμα της Βουλής

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέστρεψε τα πυρά που δέχτηκε το Ποτάμι για την στήριξη του νομοσχεδίου που προβλέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια. Ο επικεφαλής του Ποταμιού καταφέρθηκε εμμέσως και κατά των Λοβέρδου – Κωνσταντινόπουλου, οι οποίοι πρόσφατα εξέφρασαν την άποψη καταψήφισης οποιουδήποτε κυβερνητικού νομοσχεδίου.

«Θέλω να δώσω μια απάντηση σε πολιτικούς, σχολιαστές και δημοσιογράφους που όλες τις προηγούμενες μέρες κατηγορούσαν το Ποτάμι για την ξεκάθαρη θέση του υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια» είπε και πρόσθεσε πως από κοινού έλεγαν ότι όποιος ψηφίσει μια τέτοια διάταξη δήθεν βοηθάει μια αποκρουστική κυβέρνηση να αποκτήσει ένα ευαίσθητο κοινωνικό πρόσωπο.

«Εμείς όμως δεν δειλιάσαμε» διαπίστωσε, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

«Το δόγμα κανένα “ναι” ποτέ και πουθενά, ακόμη και σε νομοθετήματα που διορθώνουν έστω και λίγο την πραγματικότητα προσβάλλει τη δημοκρατία» στηλίτευσε τους τακτικισμούς Λοβέρδου – Κωνσταντινόπουλου, υποστηρίζοντας πως αυτό το σκεπτικό δοξάστηκε στα χρόνια της κρίσης. «Το έλεγε η ΝΔ στον Γ. Παπανδρέου και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, σαμποτάροντας ακόμη και τις πλέον αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» εξήγησε, ενώ συνέχισε να αφήνει αιχμές για τους συναδέλφους του στο Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας: «Τώρα κάποιοι θεωρούν σωστό να πληρώσουν τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το ίδιο νόμισμα. Μόνο που η χώρα δεν θα πάει μπροστά με καπρίτσια και ρεβανσισμούς».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής του Ποταμιού, οι βουλευτές εκλέγονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών και να προτείνουν λύσεις για να διορθώνουν προβλήματα. «Δεν εκλέγονται για να περιμένουν στον πάγκο την καλή κυβέρνηση ή τη δική τους κυβέρνηση. Οι συνεχείς αναβολές που έχουμε συνηθίσει να δίνουμε σκουριάζουν τους αρμούς της κοινωνίας και σπρώχνουν τους πολίτες στην αποχή» επισήμανε.

Ο κ Θεοδωράκης πήγε και ένα βήμα παραπέρα την κριτική του για τους βουλευτές της ΔΗΣΥ που έχουν υιοθετήσει το δόγμα «καταψηφίζω ακόμα κι αν συμφωνώ», υποστηρίζοντας πως κρύβονται άλλοι πολιτικοί λόγοι πίσω από την θέση που εκφράζουν. «Αρκετοί από αυτούς που λένε σήμερα “όχι” στην αναδοχή γιατί δεν θέλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση λένε ψέματα» ανέφερε και κατέστησε σαφές ότι «στην πραγματικότητα δειλιάζουν, φοβούνται τις αντιδράσεις συντηρητικών κύκλων, τους μητροπολίτες, τα καφενεία, φοβούνται να συγκρουστούν με προκαταλήψεις. Για να μην πάρουν θέση για την αναδοχή το αναγάγουν στη μεγάλη πολιτική σύγκρουση».

Ξεκαθάρισε δε ότι «πολιτική για εμάς δεν είναι να μετράς κουκιά στην ουρά της κοινωνίας, αλλά να προηγείσαι και να ηγείσαι». Κλείνοντας, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε όσους είναι και δηλώνουν προοδευτικοί να μην κλείσουν τα μάτια στην πραγματικότητα, στην εξέλιξη, στη λογική, στα δικαιώματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter