Επίθεση Σπίρτζη σε ΝΔ: Κάνει πως δεν έχει ακούσει τίποτα για τη διαπλοκή

Επίθεση Σπίρτζη σε ΝΔ: Κάνει πως δεν έχει ακούσει τίποτα για τη διαπλοκή

Απάντηση στην κριτική της ΝΔ για την καθιέρωση απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, μιλώντας στη Βουλή.

“Ακούγοντας την κριτική σας για τον Κλεισθένη, αναρωτιέται κανείς αν αναφέρεστε στην Ελλάδα και αν τόσα χρόνια που κυβερνήσατε είχατε έστω την παραμικρή αίσθηση του τι έχετε κάνει, του τι γινόταν στη χώρα και που μας πηγαίνατε” σχολίασε ο υπουργός ενώ αναφερόμενος στις επικρίσεις του κ. Μητσοτάκη, σε βάρος της κυβέρνησης, για τον ελληνισμό της Διασποράς, ο κ. Σπίρτζης κάλεσε τη ΝΔ να αναλογιστεί ότι προσπαθεί ματαίως να φορτώσει στη σημερινή κυβέρνηση ότι 100.000 επιστήμονες έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια.

“Δεν είχατε κάνει ούτε την καταγραφή των επιστημόνων που έφυγαν, ούτε που ήταν και μας στέλνατε στο Τεχνικό Επιμελητήριο, τον γερμανικό ΟΑΕΔ, και μας στέλνατε τους Αυστραλούς για να στείλουμε γιατρούς και μηχανικούς στην Αυστραλία! Τα ξεχάσατε; Πριν τρία χρόνια έγιναν αυτά και μας λέτε τώρα γιατί ο Σκουρλέτης δεν έχει έτοιμη τη διάταξη για να ψηφίζουν αυτοί οι άνθρωποι;” είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και πρόσθεσε: “Και θα ψηφίζουν και θα γυρίσουν! Αλλά αυτό θα γίνει από εμάς και όχι από εσάς που τους διώξατε!”.

Ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σήμερα δηλώνει πως η απλή αναλογική θα φέρει κακοδιαχείριση αλλά κάνει πως ξεχνάει τα φαινόμενα διαπλοκής στην αυτοδιοίκηση επί των ημερών της. “Η διαπλοκή, το αλισβερίσι, η συναλλαγή, οι ομάδες συμφερόντων δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλα αυτά θα τα φέρει η απλή αναλογική! Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια ένας περιφερειάρχης ή ένας δήμαρχος δεν σας είπε τίποτα! Ούτε για τις απευθείας αναθέσεις, ούτε για τις απεντάξεις έργων, ούτε για τους περιφερειάρχες που έδιναν 45αρια στου κολλητούς τους, ούτε για τις παράνομες προσλήψεις, ούτε υπήρχε δήμαρχος που υπεξαίρεσε χρήματα από τα ταμεία του δήμου” είπε ο Χρήστος Σπίρτζης απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter