Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Athens Voice (Photos-Video)

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Athens Voice (Photos-Video)

Περίπου δεκαπέντε άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία της «Athens Voice», στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα άτομα αυτά προκάλεσαν φθορές στα γραφεία και πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγες μέρες μετά από την χυδαία ανάρτηση που είχε ανέβει στην Athens Voice, με αφορμή τον θάνατο αποκλειστικής νοσοκόμας από την Αρμενία που πήδηξε από το παράθυρο νοσοκομείου επειδή εργαζόταν χωρίς χαρτιά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ρουβίκωνα στο Indymedia

«Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ο διοικητής υπογράφει χαρτί, φιρμάνι κοινωνικού κανιβαλισμού, για την «εξυγίανση» του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα νοσηλεύτριες, έρμαια του ίδιου κοινωνικού κανιβαλισμού ορμάνε να κατασπαράξουν τις «παράνομες». Αυτοί ήταν που «έσπρωξαν» από το μπαλκόνι την Γκαϊανέ…

Από κει και πέρα τα άπληστα τέρατα της δημοσιογραφίας προσπάθησαν να κατασπαράξουν οποιαδήποτε αξιοπρέπεια από το θάνατο της. «Αρμένισσα νοσοκόμα αυτοκτόνησε.» Και το κερασάκι στην τούρτα η Athens Voice. Οι δημοσιογράφοι της οποίας μπήκαν κατευθείαν στο ψητό μη μπορώντας να κρύψουν τη μισανθρωπιά τους. Σπίλωσαν το θάνατό της στην προσπάθειά τους να κάνουν ένα «αστειάκι», μη μπορώντας να κρύψουν το παραμορφωμένο πρόσωπο της καθεστωτικής δημοσιογραφίας.

Ο Τσόμσκυ είπε ότι «τα ΜΜΕ είναι εταιρείες, μεγάλες εταιρείες. Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας. Οι ιδιοκτήτες και διευθυντές τους ανήκουν στην ίδια μικρή ελίτ των ιδιοκτητών και των διευθυντών που ελέγχουν την ιδιωτική οικονομία και το κράτος, κι έτσι έχουμε ένα πολύ περιορισμένο πλέγμα εταιρικών ΜΜΕ, κρατικών στελεχών και ιδιοκτητών. Μοιράζονται τις ίδιες αντιλήψεις, καταλαβαίνουν τα ίδια πράγματα κ.ο.κ.»

Σε ένα κόσμο λοιπόν, που οι αντιλήψεις πλάθονται από τα βρώμικα χέρια των αστών, των αφεντικών και των διευθυντάδων δεν υπάρχει χώρος για δημοσιογραφική δεοντολογία.

Με αυτά τα ύπουλα και πολλές φορές απάνθρωπα προπαγανδιστικά μέσα της, η εξουσία μας βομβαρδίζει με τον εθνικισμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης και με τα πολιτιστικά σκουπίδια της .

Πλέον υπάρχουν μόνο κίτρινες φυλλάδες, φόροι τιμής στην παραπληροφόρηση, που όχι απλά διαστρεβλώνουν γεγονότα, αλλά τα εκμεταλλεύονται με τόσο χυδαίο τρόπο που μας επιβεβαιώνουν ότι η δημοσιογραφική υπουλότητα είναι μία αδυσώπητη χίμαιρα που φυλάει στα σπλάχνα της τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Εναλλακτικά free press όπως η Athens Voice χτίζουν μια απολίτικη μάζα υπάκουων κανίβαλων. Μέσα από τέτοιες φυλλάδες η εξουσία διαχέει τη κουλτούρα της εμπορευματοποίησης των ριζοσπαστικών προτάσεων και των χειραφετικών πειραμάτων και επιτίθεται συστηματικά στη ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες. Εκτός αυτού εξαπολύει τα παπαγαλάκια της να λοιδορούν το θάνατο μιας ταξικής μας αδελφής και όταν έρχεται η ώρα να απολογηθούν, με απλές αερολογίες προσπαθούν να καλύψουν το λάθος τους, με τρόπο όμως που όχι απλά δεν καλύπτει, αλλά επιβεβαιώνει τη ρατσιστική τους διάθεση.

Για αυτό και εμείς επιλέξαμε να επισκεφθούμε την Athens Voice. Γιατί δε θα ανεχτούμε κανέναν να εκμεταλλεύεται και να κιβδηλώνει το θάνατο μιας γυναίκας με «κυνικά αστειάκια». Ούτε θα ανεχτούμε άλλο το πλασάρισμα των ριζοσπαστικών ιδεών ως πολιτιστικά και πολιτικά αγαθά προς κατανάλωση.

Όσο η χυδαιότητα σας θα αποτυπώνεται στις σελίδες των περιοδικών σας, θα μας βρίσκετε μπροστά σας.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας»

Δείτε τα βίντεο του Ρουβίκωνα και της Athens Voice:

Η ανακοίνωση της Athens Voice

Η Athens Voice σήμερα δέχτηκε για άλλη μια φορά επίθεση. Ξέρουμε ήδη από το παρελθόν με ποιο τρόπο στήνεται η προβοκάτσια.

Πρώτα επιχειρείται η ηθική δολοφονία. Μια εφημερίδα τόσο γνωστή από τους αγώνες της, εδώ και 15 χρόνια, για μια χώρα πολύχρωμη και χωρίς αποκλεισμούς, κατασυκοφαντείται. Μετά τα επαγγελματικά τρολ σκοτεινού παρακράτους με τα bots, τις μηχανικά πολλαπλασιασμένες αναρτήσεις, κατασκευάζουν το κλίμα του μίσους. Έπειτα αναλαμβάνουν τα τάγματα εφόδου. Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να προειδοποιήσουμε όλους για τον επιχειρούμενο αντιπερισπασμό.

Η Athens Voice υπάρχει και θα υπάρχει για να στηρίζει μία κοινωνία ανοιχτή για όλους και κυρίως για τους πιο αδύναμους. Ζητάμε από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να μην επιτρέψουν τη νέα επιχείρηση εξόντωσής της και να περιφρουρήσουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης».

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Athens Voice.

«Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στην Athens Voice

Ανακοίνωση της ΝΔ για την επίθεση στην Athens Voice

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

ΚΙΝΑΛ: Πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Κίνημα Αλλαγής στην οποία αναφέρει:

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice είναι πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης και την καταδικάζουμε απερίφραστα.

Η απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση του μέσου, δεν δίνει σε κανέναν όμως το δικαίωμα για άνομες πράξεις βίας.

Ο Ρουβίκωνας με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του».

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία τη εφημερίδας «ATHENS VOICE» από δήθεν επαναστάτες που εμφανίζονται ως «τιμωροί». 

Τα θεσμικά όργανα της ΕΣΗΕΑ αντιμετωπίζουν το θέμα που προέκυψε με την καταδικαστέα ανάρτηση της εφημερίδας. Τίποτε, όμως, δεν δικαιολογεί βίαιες επιθέσεις εναντίον του Τύπου.

Πριν από πέντε χρόνια η ΕΣΗΕΑ είχε καταδικάσει και πάλι τον εμπρησμό των γραφείων της εφημερίδας. Δυστυχώς η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά ως μια χυδαία μορφή τρομοκράτησης. 

Η βία και η απόπειρα φίμωσης του Τύπου ανήκουν στις πρακτικές του ολοκληρωτισμού. Η Ένωση Συντακτών βρίσκεται σταθερά απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα. Θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων που επιθυμούν με τη βία να εγκαθιδρύσουν το σκοταδισμό. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται και δεν πτοούνται από τη βία και τις απειλές. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας αντιστεκόμενοι στη βαρβαρότητα», αναφέρει.

Επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων

Επίσκεψη συμπαράστασης στους εργαζόμενους και τη διεύθυνση της Athens Voice πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

Ο κ. Μπρούλιας επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας, λίγο μετά την επίθεση που δέχθηκε η Athens Voice. «Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης συνιστά επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης και της πολυφωνίας. Καταδικάζουμε την επίθεση στην Athens Voice. Ο Τύπος δεν τρομοκρατείται, η βία δεν έχει καμιά θέση στη δημοκρατία και την πόλη και αυτό θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο κ. Μπρούλιας.










Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter