Επίθεση στη Βιέννη: Ποιος ήταν ο τζιχαντιστής που σκόρπισε τον θάνατο – Τον θεωρούσαν ανίκανο για επιθέσεις

Επίθεση στη Βιέννη: Ποιος ήταν ο τζιχαντιστής που σκόρπισε τον θάνατο – Τον θεωρούσαν ανίκανο για επιθέσεις

Ο 20χρονος Kurtin S. βασικός δράστης που σκόρπισε τον θάνατο στην χθεσινή επίθεση στην Βιέννη και έπεσε και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστρία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για την ταυτότητά του, ήταν γνωστός στις αρχές καθώς ήταν ένας από τους 90 Αυστριακούς Ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πληροφορίες από τον  Florian Klenk, αρχισυντάκτη της αυστριακής εβδομαδιαίας εφημερίδας Falter.

Ο Kurtin S. είχε αλβανικές ρίζες αλλά οι γονείς του ήταν από τη Βόρεια Μακεδονία, δήλωσε ο συντάκτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας στο Twitter, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την πηγή αυτών των πληροφοριών. 

Όπως αποκαλύπτει η γερμανική Bild, o 20χρονος φέρεται να είχε προαναγγείλει το αιματοκύλισμα που θα ακολουθούσε στο Instagram. O επίμαχος λογαριασμός έχει καταργηθεί με τις αυστριακές αρχές να ερευνούν τη γνησιότητα του. Ο μαυροντυμένος άνδρας κρατά στο ένα χέρι του ένα όπλο Zastava M70, ένα πιστόλι και ένα μεγάλο μαχαίρι. Σύμφωνα με την BILD ο άνδρας έγραψε στην ανάρτησή του ένα κομμάτι του όρκου πίστης που δίνουν οι τζιχαντιστές.

Στη φωτογραφία φέρεται να είναι ο 20χρονος τζιχαντιστής:

Ο ίδιος είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Αν και ο 20χρονος ήθελε να ενταχθεί στο SIS στη Συρία, η αυστριακή αστυνομία τον έκρινε «ανίκανο να σχεδιάσει τρομοκρατικές επιθέσεις».

Σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, ανακοίνωσε ότι ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί για την επίθεση στη Βιέννη ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε ότι το σπίτι του δράστη έχει ερευνηθεί χωρίς, όμως, για την ώρα να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τυχόν ευρήματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter