Επίθεση στη Γαλλία – Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια θύματος: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ»

Επίθεση στη Γαλλία  – Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια θύματος: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ»

Η 44χρονη Βραζιλιάνα Σιμόνε Μπαρέτο Σίλβα και ο 55χρονος Βίνσεντ Λοκ είναι δύο από τα θύματα του 21χρονου Τυνήσιου Μπραχίμ Αουσαουί ο οποίος σκότωσε συνολικά τρία άτομα μέσα και έξω από εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας χθες, Πέμπτη.

Ο 55χρονος Βίνσεντ Λοκ εργαζόταν για 10 χρόνια στην εκκλησία της Νίκαιας ως νεωκόρος και ήταν πατέρας δύο παιδιών. Ο Λοκ ένα από τα συνολικά τρία θύματα του 21χρονου βρέθηκε αποκεφαλισμένος μέσα στην εκκλησία της Νίκαιας.

Η 44χρονη Βραζιλιάνα Σιμόνε Μπαρέτο Σίλβα εργαζόταν επίσης στην εκκλησία. Ζούσε 30 χρόνια στη Γαλλία και ήταν μητέρα τριών παιδιών. Μαχαιρώθηκε αρκετές φορές από τον 21χρονο δράστη ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από την μανία του. Το τελευταίο που πρόλαβε να πει στους διασώστες που προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να τη σώσουν ήταν «πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ».

Το τρίτο θύμα, ήταν μια 60χρονη γυναίκα, που δολοφονήθηκε την ώρα που προσευχόταν μέσα στην εκκλησία.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν 14 φορές τον 21χρονο με τον ίδιο να φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και ενώ σύμφωνα με την εισαγγελία «ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων». Από τα πυρά των αστυνομικών τραυματίστηκε σοβαρά και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ο 21χρονος δήλωσε ότι ενήργησε μόνος του, ωστόσο μετά τις νέες πληροφορίες που προέκυψαν, οι γαλλικές αρχές δεν αποκλείουν να συνδέεται με τζιχαντιστικές ομάδες

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο 21χρονος έφτασε στην πόλη με το τρένο, έχοντας στην κατοχή του ένα έγγραφο ταυτότητας που είχε εκδοθεί από τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter