Επίθεση της Σοσιαλιστικής Τάσης κατά Χρυσόγονου – Τι απαντά ο ευρωβουλευτής

Επίθεση της Σοσιαλιστικής Τάσης κατά Χρυσόγονου – Τι απαντά ο ευρωβουλευτής

Πυρά κατά του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Σοσιαλιστική Τάση, καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές πρακτικές, νοθεία και αδιαφανείς διαδικασίες από μέρους του, ως προς την ίδρυση της Προοδευτικής Ενωτικής Κίνησης. Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Χρυσόγονου, ο οποίος κάνει λόγο για ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, ενώ προαναγγέλλει πως θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Μεταξύ άλλων, η Σοσιαλιστική Τάση κάνει λόγο για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με «τραγικά» αποτελέσματα και για ένα πρόχειρο, ελλιπές και με πολλά ερωτηματικά «μητρώο» που δεν μπορεί να διασφαλίσει την εγκυρότητα των διαδικασιών.

Ο Κώστας Χρυσόγονος απάντησε με σχετική του δήλωση στο DocumentoNews.gr, στην οποία αναφέρει πως:

«Η ανυπόγραφη δήθεν ανακοίνωση της «Σοσιαλιστικής Τάσης» η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας είναι ψευδής. Το πρόσωπο ή τα πρόσωπα τα οποία σας την απέστειλαν προσπαθούν να υφαρπάξουν παράνομα και αυθαίρετα την ονομασία «Σοσιαλιστική Τάση», ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται μόνο για τρία από τα μέλη της ενδεκαμελούς Γραμματείας που είχε εκλεγεί τον Ιούνιο του 2017. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τρεις αυτοί εκλέχθηκαν τότε με ηλεκτρονική ψηφοφορία μαζί με όλους εμάς τους υπόλοιπους και τώρα θυμούνται να την αμφισβητήσουν, με ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, για τους οποίους θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης όταν τολμήσουν να εμφανιστούν με τα ονοματεπώνυμά τους. Ο μετασχηματισμός της πρώην «Σοσιαλιστικής Τάσης» σε «Προοδευτική Ενωτική Κίνηση» και η έγκριση του καταστατικού της έχουν τεθεί ήδη σε ψηφοφορία του συνόλου των μελών της, στην οποία καλούνται και μπορούν όλοι να μετάσχουν με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο».

Η ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Τάσης που βγήκε στη δημοσιότητα νωρίτερα ανέφερε:

«Στην ιστοσελίδα www.sosialistikitasi.gr η οποία ελέγχεται πλέον προσωπικά από τον Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονο, έχει αναρτηθεί σχέδιο καταστατικού (το οποίο έγραψε ο ίδιος) της φερόμενης ως Προοδευτικής Ενωτικής Κίνησης (την οποία ίδρυσε ο ίδιος). Στο σχέδιο, αναφέρεται ανακριβώς, ότι η προοδευτική ενωτική κίνηση ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017. Ουδέν ψευδέστερον. Αυτήν την ημερομηνία η Σοσιαλιστική Τάση αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη κίνηση θα έχει γενέθλια από την ημέρα που θα πάρει την ηλεκτρονική (!!!) έγκριση όποιων συνδράμουν τον συγκεκριμένο ευρωβουλευτή.

Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ούτε καταργείται ούτε μετασχηματίζεται σε δήθεν προοδευτικά μορφώματα με απόφαση ενός μέλους της. Αυτές οι διαδικασίες μπορεί να ακολουθούνται σε φασιστικά ή σε πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα και κόμματα, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική λειτουργία, όπου κάθε μέλος έχει μία ψήφο.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία από τα μέλη μας πραγματοποιήθηκε δύο φορές αφενός λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και αφ’ ετέρου επειδή εμπιστευτήκαμε τον εν λόγω ευρωβουλευτή – και ως καθηγητή της νομικής (συνταγματολόγο) – να γίνονται όλα μόνο με τη δικιά του ευθύνη και εποπτεία. Τα αποτελέσματα αυτών των δύο ψηφοφοριών ήταν τραγικά και έδειξαν ότι τίποτα δεν διασφαλίζεται, ούτε το πραγματικό μητρώο μελών, ούτε η ύπαρξη εκλογικού καταλόγου και αδιάβλητης εφορευτικής επιτροπής, ούτε η μυστικότητα της ψηφοφορίας, ούτε η εγκυρότητα και ορθότητα της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων. Γι’ αυτό η Π.Γ. αποφάσισε να μην ξαναχρησιμοποιηθεί τέτοιου είδους ψηφοφορία, αλλά να καταγγείλουμε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης (από σήμερα ως την Τετάρτη) ως προϊόν νοθείας.Άλλωστε είχαμε και πολλές παρεμβάσεις από μέλη μας να μην συνεχίσουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, γιατί δεν θα ξανασυμμετέχουν και θα αποχωρήσουν, γεγονός που έχει αναφερθεί σε συνεδριάσεις της Π.Γ.

Υπάρχουν τέλος δύο μεγάλα ερωτηματικά τα οποία πρέπει να απαντηθούν:

Πως ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής ήταν τόσο σίγουρος για το αποτέλεσμα ώστε αυτό να ανακοινωθεί την 1η Δεκεμβρίου 2017 στην Θεσσαλονίκη ως τετελεσμένο γεγονός και αναρτήθηκαν και σχετικές ταμπέλες (αυτό έγινε προσπάθεια να γίνει πιο υποτονικά και στην «συγκέντρωση» του εν λόγω ευρωβουλευτή στην Αθήνα όπου τα μέλη της Π.Γ. δεν συμφώνησαν) γιατί για το θέμα αυτό όταν ερωτάτο στις συνεδριάσεις της Π.Γ. η απάντησή του ήταν «ότι έχει εκτεθεί»; Αλήθεια σε ποιους και για ποιο λόγο έχει εκτεθεί;

Πως θα γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία με ένα πρόχειρο, ελλιπές και με πολλά ερωτηματικά «μητρώο», το οποίο ούτε ταυτοποίησε/πιστοποίησε ούτε ενέκρινε ποτέ η Π.Γ., της οποίας απόφαση είναι η δημιουργία οργανώσεων με φυσική παρουσία; Γιατί ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής αντιδρούσε σε κάθε προσπάθεια οργάνωσης τοπικών οργανώσεων (το επαναλαμβανόμενο επιχείρημά του: «σιγά να μην πάω να μιλήσω σε τρείς ανθρώπους»);

Από το γραφείο του εν λόγω ευρωβουλευτή μας στάλθηκε ένα ελλιπέστατο και πρόχειρο «μητρώο» με ανακρίβειες και πολλές ασάφειες με ελάχιστη γεωγραφική κατανομή με ή χωρίς πλήρη στοιχεία υπαρκτών διευθύνσεων που αριθμεί 1045 μέλη, όταν στην ανακοίνωσή του στις 5 Φεβρουαρίου 2018 έκανε αναφορά για περίπου 2000 εγγεγραμμένα μέλη τον Οκτώβρη του 2017 από τα οποία τα 1700 ψήφησαν υπέρ της απόφασης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην έκδοση των αποτελεσμάτων τότε το συγκεκριμένο γραφείο στο οποίο βρισκόταν ο υπολογιστής, όπου «έτρεξε» η ψηφοφορία, είχε αναφέρει 2032 εγγεγραμμένα μέλη με 31 ΝΑ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΟΧΙ και 323 μέλη να ΑΠΕΧΟΥΝ.

Τι γίνεται; μειώθηκαν τα μέλη στο μισό; Ποια είναι η αλήθεια και πως θα διεξαχθεί μία ηλεκτρονική ψηφοφορία χωρίς ξεκάθαρο μητρώο και πως θα ενημερωθούν όλα τα μέλη για όσα έχουν προηγηθεί; Θα ψηφίζει όποιος θέλει;».

Μυστικά & Documento

20/11/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter