Επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ: Αντί αυτοκριτικής ποζάρουν στο φακό

Επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ: Αντί αυτοκριτικής ποζάρουν στο φακό

Επίθεση στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα στη Νέα Δημοκρατία έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο, εξαγγέλλοντας ταυτόχρονα τα 20 μέτρα για την αντιμετώπιση της παθογένειας του ελληνικού «συστήματος» που εδώ και δεκαετίες δημιούργησε τις καταπατήσεις των δασών, των ακτών και τα αυθαίρετα.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τη στάση της στις πυρκαγιές και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αντί για αυτοκριτική, τώρα μόνο μας κουνούν το δάχτυλο πάνω από τα αποκαΐδια».

Αυτό -παρατήρησε- στην καλύτερη περίπτωση, γιατί «στη χειρότερη ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό με ένα πλατύ χαιρέκακο, θα ‘λεγα, χαμόγελο ευτυχίας, μετά τη συνέντευξη Τύπου για τους 90 νεκρούς. Αντιμετωπίζουν, δυστυχώς, την τραγωδία ως πολιτική ευκαιρία. Να αποκομίσουν πολιτικά, προσωπικά, και μικροκομματικά οφέλη».

«Ας είναι. Όλοι θα κριθούμε», σχολίασε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Εμείς, σκύβουμε το κεφάλι μπροστά σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, γιατί εμείς κυβερνάμε αυτόν τον τόπο σήμερα, με όλες αυτές τις παθογένειες που κληρονομήσαμε. Αλλά τις κληρονομήσαμε για να τις αλλάξουμε όχι για να τις διαιωνίσουμε κι εκεί είναι η μεγάλη μας ευθύνη.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώνει και θα τελειώσει. Το χρωστάμε στους νεκρούς, στα θύματα της τραγωδίας, το χρωστάμε, όμως, και στο μέλλον, στα παιδιά της χώρας, στα παιδιά μας. Και ξεκινώντας, σήμερα κιόλας, από εκείνες τις αυθαιρεσίες, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή. Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Αυτό είναι το λιγότερο το οποίο μπορούμε να υποσχεθούμε. Ωστε αυτή η τραγωδία να είναι το έναυσμα για τις αναγκαίες μεγάλες τομές που χρειάζονται στη δημόσια διοίκηση και το κράτος».

Σημείωσε επίσης:

«Είμαστε αποφασισμένοι τίποτε να μην ξεχαστεί και είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε το κόστος, αλλά όπως εγώ ανέλαβα από τη πρώτη στιγμή, ακόμη και ευθύνες που ενδεχομένως να μην μου αναλογούν, θα περίμενα έστω και μια μικρή δόση αυτοκριτικής από όσους αυτόν τον τόπο τον κυβέρνησαν όχι για δύο και τρία και πέντε χρόνια, αλλά για τέσσερις και πλέον δεκαετίες οι ίδιοι και οι οικογένειες τους», είπε ο πρωθυπουργός.

Επιτέθηκε ταυτόχρονα σε όσους «δημιούργησαν και εξέθρεψαν αυτές τις παθογένειες. Τους πρωτομάστορες του ρουσφετιού, της συναλλαγής και των αυθαιρέτων, με τους πολιτευτές και τους νομάρχες, τα πολιτικά τζάκια και τα τοπικά κυκλώματα, που τροφοδοτούνταν από τη συναλλαγή και τη διαφθορά και κερδοσκοπούσαν παντοιοτρόπως σε αυτό το οικιστικό τερατούργημα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter