Επίθεση Ανδρουλάκη κατά Στόλτενμπεργκ για σύμπλευση με Ερντογάν

Επίθεση Ανδρουλάκη κατά Στόλτενμπεργκ για σύμπλευση με Ερντογάν

Πυρά κατά του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον ότι ουσιαστικά υποθάλπει τις αναθεωρητικές θέσεις και ενέργειες του καθεστώτος Ερντογάν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα αναφορικά με την τουρκική επιθετικότητα και εγκαλεί για τη στάση του τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, αφήνοντας ευθέως αιχμές για σύμπλευση με την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Ο Στόλτενμπεργκ «ξεπλένει» την Τουρκία και ζητά οι δύο χώρες να λύσουν τις «διαφωνίες» τους – Βουβή η κυβέρνηση

Είναι ενδεικτικό ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν απέφυγε μεταξύ άλλων να σημειώσει ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ «δεν μπορεί να λειτουργεί και ως Πρέσβης του Ερντογάν και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ»…

Το μεσημέρι της Τρίτης (14.6.2022), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Οι προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η απειλή πολέμου απέναντι στην Ελλάδα, η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το αναθεωρητικό δόγμα της τουρκικής ηγεσίας δεν είναι απλώς διαφωνίες ή «ατυχήματα», όπως ατυχώς σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ.

Χαρακτήρισε μάλιστα «αφοσιωμένο σύμμαχο» την Τουρκία, μία χώρα που λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας από τον Καύκασο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, και είναι το μόνο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει λάβει καμία κύρωση κατά της Ρωσίας μετά την έναρξη του πολέμου.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στόλτενμπεργκ επιλέγει να δικαιολογήσει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, ακόμα και την εκβιαστική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε Σουηδία και Φινλανδία.

Θα πρέπει όμως να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους ότι θα είναι και η τελευταία. Δεν μπορεί να λειτουργεί και ως Πρέσβης του Ερντογάν και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter