«Επίθεση» από Κατάρ στις Βρυξέλλες: «Ας κοιτάξουν τους θεσμούς τους – Μην μας εμπλέκουν στα σκάνδαλα»

«Επίθεση» από Κατάρ στις Βρυξέλλες: «Ας κοιτάξουν τους θεσμούς τους – Μην μας εμπλέκουν στα σκάνδαλα»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα πρέπει να σύρεται σ’ ένα σκάνδαλο διαφθοράς για το οποίο διεξάγονται έρευνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και απέρριψε ως «αβάσιμες» κατηγορίες για ανάμιξη της Ντόχα.

«Ως Κράτος του Κατάρ, είμαστε 100% σίγουροι ότι αυτός ο συλλογισμός είναι αβάσιμος. Δεν είδαμε τίποτε (από τις βελγικές αρχές). Υπάρχει μια έρευνα που συνεχίζεται. Πρέπει να δούμε· πρέπει να περιμένουμε μέχρι να τελειώσει η έρευνα», τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate.

«Αυτό το πρόβλημα είναι ένα πρόβλημα που συμβαίνει στην Ευρώπη, σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό. Είναι καλύτερα γι’ αυτούς να κοιτάξουν το δικό τους θεσμό και να κάνουν όλα τα βήματα που απαιτούνται απ’ αυτούς και να μην σύρουν το όνομα της χώρας μας σε μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε με νόημα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του Κατάρ περί μη εμπλοκής στην υπόθεση.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ επικοινώνησε την απογοήτευση του εμιράτου, ιδίως για την ψηφοφορία που έγινε τον περασμένο μήνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναστολή κάθε νομοθετικού έργου που περιλαμβάνει το Κατάρ και την απαγόρευση της πρόσβασης εκπροσώπων του Κατάρ στα γραφεία του.

«Η δέσμευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται σε γεωπολιτικά ζητήματα, σε ενεργειακά ζητήματα, σε πολλά άλλα ζητήματα και αυτού του είδους οι αποφάσεις θα επηρεάσουν τη συζήτηση», δήλωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως το Κατάρ, ένας μεγάλος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου, δεν θα πολιτικοποιήσει τις ενεργειακές προμήθειες προς την Ευρώπη που βασίζονται σε εμπορικές συμφωνίες με την κρατική εταιρεία QatarEnergy.

«Σύμφωνα με το ιστορικό μας, δεν έχουμε ποτέ παραλείψει οποιαδήποτε αποστολή, δεν έχουμε πολιτικοποιήσει ποτέ την ενέργειά μας ούτε εργαλειοποιήσει ως όπλο την ενέργειά μας για να απειλήσουμε οποιαδήποτε άλλη χώρα», τόνισε ο υπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter