Επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 52 νεκροί – Αναφορές για 30 με 40 εγκλωβισμένους

Επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 52 νεκροί – Αναφορές για 30 με 40 εγκλωβισμένους
People mourn as they gather around a body of their relative, who was killed in a bomb explosion, at a hospital, in Quetta, Pakistan, Friday, Sept. 29, 2023. A powerful bomb exploded at a rally celebrating the birthday of Islam's Prophet Muhammad in southwest Pakistan on Friday, killing multiple people and wounding dozens of others, police and a government official said. (AP Photo/Arshad Butt)

Ισχυρή βομβιστική επίθεση σε τζαμί σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Πεσαβάρ του  Πακιστάν, σε θρησκευτική συγκέντρωση που γινόταν για τον εορτασμό της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ. Τουλάχιστον 52 νεκροί και πάνω από 58  οι τραυματίες στην επίθεση αυτοκτονίας σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας και την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο GEO επικαλούμενο την αστυνομία, 30 με 40 πιστοί είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Νωρίτερα, τοπικός αξιωματούχος ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι νεκροί ήταν τουλάχιστον 25 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 80, εκ των οποίων οι 20 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Καμία οργάνωση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση, που σημειώνεται εν μέσω κλιμάκωσης των επιθέσεων από οργανώσεις μαχητών στο δυτικό τμήμα της χώρας, αυξάνοντας τις πιέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας ενόψει των εθνικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς.

Η οργάνωση Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP), που συγκεντρώνει διάφορες σκληροπυρηνικές σουνιτικές ισλαμικές ομάδες, αρνείται ότι πραγματοποίησε την επίθεση.

Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Μουνίρ Αχμεντ, δήλωσε στο Reuters:«Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του κοντά στο όχημα του αναπληρωτή επιτρόπου της αστυνομίας» και συμπλήρωσε ότι η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά σε τέμενος όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να τιμήσει τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ, που είναι δημόσια αργία.Ο υπουργός Εσωτερικών Σαρφράζ Μπουγκτί έκανε λόγο για «ιδιαίτερα αποτρόπαιη ενέργεια».

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία στην γειτονική πόλη Μάστουνγκ.

Δείτε τις εικόνες:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter