Επίθεση Κιέβου κατά ΔΟΕ: «Υποστηρίζεται τον πόλεμο, τις δολοφονίες και την καταστροφή»

Επίθεση Κιέβου κατά ΔΟΕ: «Υποστηρίζεται τον πόλεμο, τις δολοφονίες και την καταστροφή»

Σφοδρή επίθεση κατά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) εξαπέλυσε η Ουκρανία, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά της για την πιθανή συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών ως «ουδέτερων» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος τoυ Ζελένσκι, ανάρτησε στο Twitter πως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή «υποστηρίζει τον πόλεμο, τις δολοφονίες και την καταστροφή. Η ΔΟΕ παρακολουθεί με χαρά τη Ρωσία να καταστρέφει την Ουκρανία και στη συνέχεια προσφέρει στη Ρωσία μια πλατφόρμα για την προώθηση της γενοκτονίας των Ουκρανών».

«Προφανώς, τα ρωσικά χρήματα που αγοράζουν Ολυμπιακή υποκρισία δεν μυρίζουν το αίμα της Ουκρανίας. Μήπως, κύριε Μπαχ;» ρωτά σε άκρως προκλητικό τόνο ο σύμβουλος του Ζελένσκι απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η ΔΟΕ εξέτασε έναν οδικό χάρτη για την επιστροφή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών στους Αγώνες, κάτω από ουδέτερη σημαία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν «ενεργά υποστηρίξει τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Πηγή: Reuters, AFP

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων κατά του Κιέβου

Νέο «πακέτο» ενίσχυσης 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ουάσινγκτον στο Κίεβο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter