Επίθεση με καυστικό υγρό: Κινδυνεύει να χάσει την όρασή της η 49χρονη (Video)

Επίθεση με καυστικό υγρό: Κινδυνεύει να χάσει την όρασή της η 49χρονη (Video)

Στη σοβαρότητα της κλινικής κατάστασης της γυναίκας που έπεσε θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της στην Καλαμάτα αναφέρθηκε η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια του τοπικού νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται το θύμα. Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό έμφυλης βίας, αν όχι για απόπειρα γυναικοκτονίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην χώρα.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό όσον αφορά στην εξέλιξη της υγείας στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της» ανέφερε στην ΕΡΤ η Ελένη Αλειφέρη.

«Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι» προσέθεσε η διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ τόνισε πως η 49χρονη βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και πως της χορηγείται φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το θύμα, πρόκειται για άτομο με ιδιαίτερη δύναμη ψυχής. «Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της» σημείωσε. Πρόσθεσε ακόμη πως όλο το προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκεται συγκλονισμένο στο πλευρό της 49χρονης, μητέρας 6 παιδιών. «Πέρα από τη φαρμακευτική στήριξη παρέχουμε και ψυχολογική στήριξη και αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» συμπλήρωσε η κ. Αλειφέρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος πρώην σύζυγος της γυναίκας συνελήφθη και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ομολόγησε ότι της επιτέθηκε χρησιμοποιώντας υδροχλωρικό οξύ επικαλούμενος οικονομικές διαφορές. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 50χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε τα ξημερώματα της Τετάρτης την 49χρονη την ώρα που έμπαινε στην επιχείρηση όπου εργάζεται. Αρχικά τοποθέτησε πανί εμποτισμένο με υγρό στο στόμα και τη μύτη της, ενώ στη συνέχεια έριξε στο πρόσωπό της φιάλη με το ίδιο υγρό και τράπηκε σε φυγή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter