Επίθεση με μισόλογα για το «Spiegel» από τον Οικονόμου

Επίθεση με μισόλογα για το «Spiegel» από τον Οικονόμου

Μπορεί στα επικριτικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου να ήταν λαλίστατος, όμως στο τελευταίο δημοσίευμα του γερμανικού «Spiegel», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που απέφυγε να σχολιάσει το άρθρο με τίτλο «Η πορεία της Ελλάδας προς τον αυταρχισμό», εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά να κατηγορεί τα ξένα μέσα ενημέρωσης για διαστροφή της πραγματικότητας.

Η σειρά του Spiegel ήταν την Πέμπτη για την «επίθεση της ημέρας» σε ξένο μέσο ενημέρωσης, παρότι ο Γιάννης Οικονόμου και συνολικά ο μιντιακός μηχανισμός της κυβέρνησης απέφυγαν όλη μέρα την Τετάρτη να σχολιάσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Το Spiegel διασύρει Μητσοτάκη: «Κυβερνά αυταρχικά, η Ελλάδα διολισθαίνει στην απολυταρχία» – Ζητά παρέμβαση της ΕΕ

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, το γερμανικό μέσο δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η πορεία της Ελλάδας προς τον αυταρχισμό», ισοπεδώνοντας το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Αυτοπροβάλλεται ως μεταρρυθμιστής αλλά κυβερνά όλο και πιο αυταρχικά» ανέφερε ακόμα, το οποίο μάλιστα υπέγραφε ο Μαξιμίλιαν Ποπ, μέλος της αρχισυντακτικής ομάδας του τομέα διεθνούς ρεπορτάζ του περιοδικού.

Μία ημέρα μετά και κατόπιν ερώτησης-πάσας στο briefing των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διατήρησε τη φόρμα του στις επιθέσεις σε ξένα ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να θέσει ευθέως αντίστοιχους νοσηρούς υπαινιγμούς, όπως τις τελευταίες ημέρες για άλλα διεθνή δημοσιεύματα, παρότι η ερώτηση έβαζε το συνωμοσιολογικό πλαίσιο «θεωρείτε ότι είναι τυχαία όλα αυτά το τελευταίο διάστημα».

«Δεν μπορώ να κάνω εικασίες για το τι συμβαίνει. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι μεταδίδουν μια εικόνα, η οποία είναι σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα που υπάρχει στη χώρα μας» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, συνεχίζοντας την περιγραφή της πραγματικότητας… Μητσοτάκη.

«Δεν νομίζω να υπάρχει ένας πολίτης που να πιστεύει στα σοβαρά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας αυταρχικός ηγέτης ή ότι ξαφνικά έγινε απειλή για τη φιλελεύθερη Δημοκρατία» συμπλήρωσε, κάνοντας πως δεν βλέπει τη σειρά αντίστοιχων δημοσιευμάτων, αλλά και τις απόψεις των πολιτών που καταγράφονται πλέον σε δημοσκοπήσεις ακόμα και με την άποψη πως πρέπει ο πρωθυπουργός να παραιτηθεί.

«Και νομίζω ότι και με την ολοκλήρωση αυτών των θεσμικών διαδικασιών και την πλήρη αποσαφήνιση της υπόθεσης αυτής, όλοι θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους και θα ξανασκεφτούν πολύ καλύτερα τις απόψεις που, κατά καιρούς, έχουν διατυπώσει» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ώρα που το ένα μετά το άλλο τα διεθνή μέσα αλλά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στρέφουν με ενδιαφέρον το βλέμμα στη χώρα μας για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter