Επίθεση με όλμους στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

Επίθεση με όλμους στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη
AP Photo/Baderkhan Ahmad, File

Επτά βλήματα όλμου προσγειώθηκαν στο συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη κατά τη διάρκεια επίθεσης την Παρασκευή, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ. Δεν αναφέρονται θύματα.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία στοχοποιήθηκαν επίσης με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τουλάχιστον άλλες πέντε φορές την Παρασκευή. Τρεις φορές σε ξεχωριστές βάσεις στη Συρία και δύο φορές στην αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ δυτικά της Βαγδάτης, δήλωσε αξιωματούχος της του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ.

Ήταν οι περισσότερες επιθέσεις που καταγράφηκαν κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή μέσα σε μια μέρα από την αρχή του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς, όταν οι πολιτοφυλακές που συνδέονται με το Ιράν άρχισαν να στοχεύουν αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία λόγω της υποστήριξης της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ στον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα.

Η επίθεση στην πρεσβεία στη Βαγδάτη έρχεται μετά από δεκάδες επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις που στεγάζουν δυνάμεις των ΗΠΑ ενώ πληθαίνουν οι φόβοι για διεύρυνση των συγκρούσεων στην περιοχή.

Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά προηγούμενες επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων έχουν πραγματοποιηθεί από ισλαμιστικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ.

Ο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκτοξεύτηκαν περισσότερα βλήματα στο συγκρότημα της πρεσβείας, αλλά δεν προσγειώθηκαν μέσα σε αυτό.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι επιθέσεις της Παρασκευής δεν προκάλεσαν τραυματισμούς, ενώ η επίθεση στην πρεσβεία προκάλεσε πολύ μικρές ζημιές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter