Επίθεση με βιτριόλι: Δεν ζητάει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας η κατηγορουμένη – Σήμερα η απόφαση

Επίθεση με βιτριόλι: Δεν ζητάει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας η κατηγορουμένη – Σήμερα η απόφαση
Δίκη της υπόθεσης για την επίθεση με καυστικό υγρό από 37χρονη εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021. Στο στιγμιότυπο η κατηγορούμενη κατά την είσοδό της στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για την κατηγορουμένη  Έφη Κακαράντζουλα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη ώστε να αποφασίσει επί της ενοχής της κατηγορουμένης.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της Έφης Κακαράντζουλα και σε σχετικά επιχειρήματα που εκείνος προέβαλλε για να καταδείξει τη μη ανθρωποκτόνο πρόθεση της εντολέως του λέγοντας:  «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει» είπε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του και πρόσθεσε: «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Σάκης Κεχαγιόγλου υποστήριξε πως δε ζητάει να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά 9 και στο ακροατήριο αγορεύει μέχρι αυτή την ώρα ο συνήγορος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου τη συμπάθεια του και τη συμπόνια του προς την Ιωάννα. Παράλληλα, τόνισε πως όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν το ρόλο του συνηγόρων υπεράσπισης.

«Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε ο συνήγορος της Έφης Κακαράντζουλα, προκαλώντας από το ακροατήριο την αντίδραση της Ιωάννας, η οποία ακούστηκε στην αίθουσα να σχολιάζει την τοποθέτησή αυτή του συνηγόρου της αντιδίκου της. «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι μπούλινγκ από κανένα. Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης», απάντησε ο συνήγορος και συνέχισε την αγόρευσή του.

Μεταξύ άλλων κατά την αγόρευσή του ο κ. Κεχαγιόγλου, ανέφερε πως η εντολέας του δεν ζητεί να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, διότι όπως τόνισε ο νόμος απαιτεί για τα χορήγηση του εν λόγω ελαφρυντικού ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης τους. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης στη συγκεκριμένη περίπτωση η εντολέας του δεν μπορούσε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Ακόμη, ο συνήγορος της 36χρονης επισήμανε στο δικαστήριο πως η εντολέας του πολλές φορές ζήτησε συγνώμη για την πράξη της, πλην όμως ακόμη μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως αμετανόητη. Επίσης, ζήτησε ακόμη από δικαστές και ενόρκους να μην επηρεαστούν από τον Τύπο και την κοινή γνώμη και να κρίνουν την εντολέα του με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της αποδεικτικής διαδικασίας.

Η αγόρευση του κ. Κεχαγιόγλου συνεχίζεται. Δεν αποκλείεται το δικαστήριο ακόμη και εντός της ημέρας να προχωρήσει στην έκδοση της απόφασης του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter