Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε η ώρα της απολογίας για την κατηγορουμένη – Ιωάννα: «Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;»

Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε η ώρα της απολογίας για την κατηγορουμένη – Ιωάννα: «Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;»

Η ώρα της απολογίας της 36χρονης κατηγορουμένης Έφης Κακαράτζουλα η οποία τον Μάιο του 2020 επιτέθηκε με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε. Η κατηγορούμενη, προσερχόμενη, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η Έφη Καρακατζούλα ανεβαίνει στο βήμα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για να απολογηθεί για την αποτρόπαια πράξη της εξηγώντας παράλληλα σε δικαστές και ενόρκους αλλά και στο ίδιο της το θύμα της, ποιοι ήταν οι λόγοι που την ώθησαν να κάνει κάτι τέτοιο. Μέχρι στιγμή η κατηγορουμένη έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της χωρίς να δώσει καμία απάντηση στο «γιατί» επιτέθηκε στην 35χρονη Ιωάννα. Κατά τη διάρκεια της δίκης αρκέστηκε να απαντήσει με μια προκλητική φράση «ξέρεις εσύ…» όταν η Ιωάννα κοίταξε κατάματα την γυναίκα που της άλλαξε μια για πάντα τη ζωή ρωτώντας την γιατί.

Έτσι η απολογία της αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το δικαστήριο να ελπίζει πως θα δώσει απαντήσει σε ερωτήματα όπως ποιο ήταν το κίνητρο της πράξης της, ποιος ήταν ο σκοπός της επίθεσής της, από που προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό, αν τη βοήθησε κάποιος.

«Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;»

Μετά τη διακοπή η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;» Οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων.

Απορριπτική η πρόταση του εισαγγελέα για την κλήση δύο μαρτύρων

Ωστόσο, απορριπτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα για το αιτήμα της πολιτικής αγωγής σχετικα με την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση πρότεινε ο εισαγγελέας.

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα» είπε ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε πως «το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία».

Λίγο πριν έναρξη της απολογίας της κατηγορούμενης ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου υπέβαλλε γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπουμενη σωματική βλάβη.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κανένα παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Τι θα υποστηρίξει η κατηγορουμένη 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η 36χρονη Έφη Κακαράτζουλα δεν αναμένεται να παρεκκλίνει από τα όσα είχε υποστηρίξει στο πλαίσιο της ανάκρισης. Φέρεται αποφασισμένη να δηλώσει μετανιωμένη για τις πράξεις της αλλά θα επαναλάβει ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα και έτσι δεν αποδέχεται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλά αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Για ακόμα μία φορά αναμένεται να υποστηρίξει πως δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα αλλά να την πονέσει και να την τραυματίσει. Ακόμη, αναμένεται να ισχυριστεί πως ποτέ δεν σκέφτηκε ότι η επίθεση με οξύ θα της προξενούσε τόσο μεγάλη και μακροχρόνια βλάβη στην κοπέλα.

Όπως είχε υποστηρίξει στην ανακρίτρια,  θεώρησε την Ιωάννα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό της ζήτημα, σημαντικό για την ίδια. Το ζήτημα αυτό, όπως είχε αναφέρει στην ανακρίτρια, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες».

Μέχρι στιγμής πάντως οι καταθέσεις των μαρτύρων που έχουν κληθεί στην δίκη είναι σοκαριστικές και δεν φαίνεται να μπορούν να δημιουργήσουν καμία ελπίδα στην 36χρονη για μία μετατροπή της κατηγορίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter