Επίθεση με βιτριόλι: «Η κατηγορουμένη δεν είχε ίχνος μεταμέλειας, νομίζω ότι καμάρωνε», λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας

Επίθεση με βιτριόλι: «Η κατηγορουμένη δεν είχε ίχνος μεταμέλειας, νομίζω ότι καμάρωνε», λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας

Για τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στην δικαστική αίθουσα στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι και τα όσα ακούστηκαν από την ίδια την Ιωάννα, τους μάρτυρες αλλά και για την κυνική ατάκα που ξεστόμισε η κατηγορουμένη, αναφέρθηκε ο δικηγόρος του θύματος Απόστολος Λύτρας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1.

«Όποιος άκουσε τις χθεσινές καταθέσεις συγκλονίστηκε. Μιλάμε για μία φρίκη, για περιγραφές που στα τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά πρώτη φορά άκουσα, τόσο από την Ιωάννα, όσο και από μάρτυρες» είπε χαρακτηριστικά.

«Το μαρμάρινο πάτωμα έξω από το ασανσέρ έχει διαβρωθεί, όπως και η σιδερένια πόρτα του ασανσέρ. Το αφτί της εξαφανίστηκε και τα ρούχα της έλιωναν μαζί με το δέρμα. Το αποτέλεσμα θα ήταν ο θάνατος αν δεν είχε πάει αμέσως στο νοσοκομείο» υπογράμμισε.

Σχετικά με την κατηγορουμένη και την προκλητική φράση που είπε προς την Ιωάννα «ξέρεις εσύ γιατί το έκανα», ο κ. Λύτρας τόνισε ότι πρόκειται για μια κοπέλα προκλητική, χωρίς συναισθήματα, χωρίς να έχει καταλάβει τι έχει κάνει.

«Την προκάλεσα να ζητήσει συγγνώμη. Δεν το έκανε. Δεν απάντησε ούτε στο “γιατί” το έκανε» σημείωσε.

«Δεν είχε ίχνος μεταμέλειας, νομίζω ότι καμάρωνε. Νομίζω ότι όποιος ήταν χθες στο δικαστήριο δεν του έμεινε καμία αμφιβολία ότι η πρόθεση της ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα» τόνισε. Πρόσθεσε δε πως η ίδια η Ιωάννα πιστεύει ότι η κατηγορούμενη ήθελε να την αναγνωρίσει, γι’ αυτό και την κοίταζε στα μάτια την ώρα της επίθεσης.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή, στη διακοπή της δίκης κι ενώ δεν βρισκόταν κανένας στο χώρο παρά μόνοι οι αστυνομικοί, η Ιωάννα απευθύνθηκε στην κατηγορούμενη, ζητώντας της να της αποκαλύψει τον λόγο της επίθεσης και εκείνη αρνήθηκε και πάλι να απαντήσει.

Ο Απόστολος Λύτρας σχολίασε και την εμφάνιση της κατηγορούμενης στο δικαστήριο με το μακιγιάζ και τα καλοχτενισμένα μαλλιά, εκτιμώντας ότι επεδίωξε ένα κοντράστ – όπως είπε – δείχνοντας στην Ιωάννα ότι αυτή μπορεί ακόμα να φτιαχτεί και να βαφτεί.

Ο συνήγορος της Ιωάννας ανέφερε ότι ο άνδρας που φέρεται να αποτελεί το «μήλον της έριδος», δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ίσως χρειαστεί η βίαιη προσαγωγή του. Σημείωσε ακόμη ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προταθεί μάρτυρες υπεράσπισης, προσθέτοντας ότι στη χθεσινή διαδικασία δεν ήταν κανένας από την πλευρά της κατηγορουμένης στο δικαστήριο, ούτε συγγενείς της.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα δύο άτομα που φέρεται να έχουν παίξει κάποιο ρόλο στην υπόθεση, προσφέροντας βοήθεια στην κατηγορούμενη, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν πολύ σημαντικό να εμφανιστούν στο δικαστήριο. «Ζήτησα να κληθούν αυτοί οι μάρτυρες» είπε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κατάθεσή τους. «Τα έχουμε μάθει από δημοσιογραφικές πληροφορίες και τα επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του. Είναι δυνατόν να ακούγονται στα μέσα ενημέρωσης αυτά τα πράγματα και να μην είναι καταγεγραμμένα στο στάδιο της ανάκρισης;» πρόσθεσε με νόημα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter