Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα του εισαγγελέα για την κατηγορουμένη – Απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη;

Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα του εισαγγελέα για την κατηγορουμένη – Απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη;

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020, έξω από το γραφείο της στην Καλλιθέα. Η δίκη θα συνεχιστεί με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς από αυτή θα καθοριστούν οι κινήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης οι οποίοι θα ακολουθήσουν με τις αγορεύσεις τους.

Το βασικό ερώτημα είναι αν τελικά η κατηγορουμένη Έφη Κακαράντζουλα θα κριθεί ένοχη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας για το οποίο και παραπέμφθηκε ή για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως η ίδια έχει ζητήσει, δια του δικηγόρου της Σάκη Κεχαγιόγλου. Από την αρχή της δίκης η κατηγορουμένη προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 35χρονη Ιωάννα ωστόσο οι γιατροί που φρόντισαν την άτυχη κοπέλα από τη πρώτη στιγμή ήταν σαφείς πως επρόκειτο για μία πολύ μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού που δέχτηκε που σε άλλη περίπτωση όπως αν κατάπινε το υγρό ή αν το εισέπνεε ή αν λιποθυμούσε την ώρα της επίθεση, θα μπορούσε να της είχε στοιχίσει ακόμα και τη ζωή.

Σε περίπτωση πάντως μετατροπής της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη συνεπάγεται αυτόματα μικρότερη ποινή κάθειρξης (μέχρι δέκα έτη το ανώτερο).

Υπενθυμίζεται πως κατά την απολογία της, η 36χρονη κατηγορούμενη είχε υποστηρίξει πως επιτέθηκε στη Ιωάννα με το καυστικό υγρό γιατί την περιέπαιζε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο δικαστήριο σχετικά με τη σχέση που είχε με τον 40χρονο Νώντα με τον οποίο διατηρούσε, κατά τη δικογραφία, ελεύθερη περιστασιακή σχέση.

«Δεν θα έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν, δεν θα είχα πράξει έτσι, δεν με καθησύχαζε» είπε χαρακτηριστικά η κατηγορουμένη.

Δικηγόρος Ιωάννας: Ζει από θαύμα

«Δεν έχει μείνει σε κάποιον αμφιβολία ότι η Ιωάννα ζει από θαύμα. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα είναι άδικη. Ευελπιστώ ότι το δικαστήριο θα επιβάλλει την ποινή που αρμόζει στην δράστιδα, κυρίως διότι έτσι θα δημιουργηθεί νομολογία» δήλωσε χθες ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής μιλώντας στην ΕΡΤ. «Στη μοναδική τέτοια περίπτωση στη Βρετανία το δικαστήριο αποφάσισε ότι επρόκειτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας» σημείωσε. «Με την απόφαση αυτή που θα βγει θα πρέπει να αποφευχθούν τυχόν μιμητές. Ελπίζω ότι θα αντιμετωπιστεί στη σωστή της διάσταση» τόνισε ο δικηγόρος και εξήγησε ότι σε 4 ή 6 χρόνια η δράστις θα είναι ελεύθερη βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου είτε η κατηγορούμενη καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είτε για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Η Ιωάννα γνωρίζει κυριολεκτικά ότι ζει από θαύμα. Περιμένει μια ποινή που θα μπορέσει να της επιτρέψει, με λιγότερο άγχος, να αντιμετωπίσει τα ισόβια τα δικά της» κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής.

 

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter