Επίθεση με βιτριόλι από ιερέα κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη

Επίθεση με βιτριόλι από ιερέα κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη

Πρωτοφανής επίθεση ιερέα με καυστικό υγρό κατά επτά μητροπολιτών έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη, κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου. Ο υπό έλεγχο ιερέας, που αναμενόταν να καθαιρεθεί, έβγαλε μπουκάλι με βιτριόλι από το ράσο του και έριξε στα πρόσωπα και τα χέρια επτά μητροπολιτών, τραυματίζοντας επίσης και έναν αστυνομικό.

Θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Στα χέρια της αστυνομίας ο ιερέας

Ο ιερέας ακινητοποιήθηκε από φρουρό της Μονής, ο οποίος στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία για τη σύλληψη του ιερωμένου, κάτι το οποίο συνέβη λίγη ώρα αργότερα. Ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο ιερέας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης: Το προφίλ του ιερέα που έριξε βιτριόλι στους μητροπολίτες

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν»

Ο ιερομόναχος επιτέθηκε στους μητροπολίτες λόγω της καθαίρεσής του, όπως φέρεται να υποστήριξε ο ίδιος στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί άδικη την υπόθεση για την οποία κατηγορείται, χαρακτηρίζοντας ως «σκευωρία» τις κατηγορίες που του αποδίδονται για εμπλοκή σε υπόθεση με ναρκωτικά.

Η ενημέρωση για την υγεία των μητροπολιτών

Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν αρχικά από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ, 6 μητροπολίτες και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο μετέβη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για ένα «τραγικό γεγονός». «Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο Υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δήλωσε ότι «αποφεύχθηκαν τα χειρότερα». «Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter